Εκτύπωση

 

Η “ΕΘΝΙΚΗ” ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ

 

 

Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω τι θέλουν όλοι αυτοί που τα έχουν βάλει με τον Νίκαρο (έχει σμικρύνει λίγο μετά την εκλογή του και έγινε περίπου Νικούι αλλά δεν έχει καμία σημασία) και με την κυβέρνηση του εθνικού κορμού (που έχει στην πλάτη της το μόνιμο βάσανο όλων των Κυβερνήσεων– ΔΗΚΟ ). Τι ζητούν τέλος πάντων και τι επιδιώκουν με τις ανακοινώσεις  τους και την κριτική τους κάθε μέρα.

 

 

Να γίνω πιο σαφής. Φωνάζουν  στο ΑΚΕΛ και στην ΠΕΟ ότι η υπουργός Εργασίας απέσυρε το νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κουμμουνιστική Κυβέρνηση Χριστόφια για το δικαίωμα του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει την συλλογική σύμβαση σε  ολόκληρο τον κλάδο αν κρίνεται αναγκαίο. Γιατί φωνάζουν και διαμαρτύρονται παρακαλώ. Δεν γνώριζαν μήπως ότι η εθνική Κυβέρνηση είναι ενάντια στις συμβάσεις και τις συντεχνίες; Αυτό το έλεγαν εδώ και χρόνια και ο Αβέρωφ (προεδράρα του κόμματος) και άλλοι. Το ότι βέβαια πριν τις εκλογές έλεγαν άλλα είναι και αυτό μέσα στο πολιτικό παιχνίδι. Τώρα που έγιναν Κυβέρνηση άλλαξαν τα πράγματα και μην πει κάποιος ότι και η ΣΕΚ  στήριζε το νομοσχέδιο διότι θυμίζω ότι αυτοί κρατούσαν τα εξαπτέρυγα του Χριστόφια. Εξάλλου δεν διαμαρτυρήθηκαν αυτοί διότι στηρίζουν την Εθνική κυβέρνηση (εστήριξαν τον πρόεδρο στις εκλογές).

 

 

Το άλλο  που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τι θέλουν τούτοι οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του υπουργείου Παιδείας και γιατί κάμνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Γιατί ζητούν συμβάσεις  και δικαιώματα. Δεν βλέπουν ότι κινδυνεύει η πατρίς; Εξ άλλου όπως το έχουμε ήδη τονίσει πιο πάνω η εθνική Κυβέρνηση έχει αλλεργία με τις συμβάσεις. Τι σημαίνει δηλαδή να καλούν τον Υπουργό να ενεργήσει στο πλαίσιο των διακηρύξεων του Προέδρου Αναστασιάδη. Υπουργός είναι ότι θέλει κάμνει, στο κάτω κάτω της γραφής ποιός τους είπε ότι ο Πρόεδρος εννοούσε αυτά που διακήρυττε;

 

 

Είπαμε η δέσμευση είναι μια έννοια, που αν το ψάξει κάποιος και στο λεξικό του Μπαμπινιώτη, ισχύει μόνο μέχρι  τις εκλογές, μετά δεν υπάρχει. Κάτι μου λέει όμως  ότι αυτοί οι 2500 εκπαιδευτικοί είναι είτε κομμουνιστές–Αριστεροί  είτε κρυπτοκομμουνιστές που θέλουν να κτυπήσουν την Κυβέρνηση μας.

 

 

Συνεχίζω λοιπόν. Φωνάζει η αντιπολίτευση ότι η διερευνητική επιτροπή για τις πωλήσεις Τ/Κυπριακών περιουσιών αντί να ερευνήσει και την περίοδο από το 2004 μέχρι το 2007 που έγιναν 139 πωλήσεις που αφορούσαν 1,265.755 τετραγωνικά μέτρα γης, ερευνά μόνο το 2008 – 2012 όπου έγιναν μόνο 61 πωλήσεις που αφορούσαν 370.671τ.μ. γης. Γιατί παρακαλώ θα πρέπει η επιτροπή να τα δει όλα; Την ενδιαφέρει μόνο η περίοδος της κουμμουνιστικής διακυβέρνησης Χριστόφια και τίποτε άλλο. Γούστο τους και καπέλο τους.

 

 

Τι και αν πουλήθηκε τότε σχεδόν 4 φορές περισσότερη γη. Δεν ήταν το ΑΚΕΛ  στην εξουσία. Την Κυβέρνηση του Νίκου την ενδιαφέρει μόνο η περίοδος ΑΚΕΛ – ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ. Διότι αυτή ήταν η περίοδος που εχαλάσαν πολλά από όσα χρόνια έκτιζαν άλλες Κυβερνήσεις.

 

 

Αν είναι ποτέ δυνατόν να δίνει ο κάθε καλός συμπολίτης μας λεφτά στο προεδρικό για να βοηθούνται  αναξιοπαθούντες συνάνθρωποι μας και η Κυβέρνηση να τους τα δίνει. Να κόφκει δηλαδή τσεκούθκια στον Άλφα και τον Βήτα. Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα κύριοι να δίνετε βοήθειες και ποιος σας είπε να κρατάτε και λογαριασμό; Εν εμπορούσατε και εσείς όπως οι προηγούμενοι να το κάμνετε ταπεινά και να μην ξέρει η Αριστερά σας τι κάμνει η δεξιά σας; ΄Η ακόμα να μην ξέρει ούτε η δεξιά σας που έδινε τα χρήματα η "δεξιά" σας; Έπρεπε δηλαδή να τα κάμνετε όλα φανερά για να δείχνεστε. Εν εμπορούσατε να κρατήσετε και κάτι στα μυστικά; Για το καλό της πατρίδας δηλαδή,…. όχι  για κάτι άλλο.

 

 

Όσον αφορά τους βουλευτές που έστελλαν επιστολές για να βοηθηθούν  κάποιοι ένα έχω να πω. Για να γράφει ο “Πολίτης” μόνο για  τους ΑΚΕΛικούς αυτό σημαίνει ότι κανένας άλλος δεν έκαμνε κάτι παρόμοιο και αυτό που λεν οι εχθροί της Κυβέρνησης ότι τα συρτάρια των υπουργείων είναι  γεμάτα με επιστολές βουλευτών από όλα τα κόμματα είναι κουμμουνιστική  προπαγάνδα. Η εφημερίδα έψαχνε – έψαχνε και δεν βρήκε τίποτε για κανένα άλλο. Βέβαια δεν έψαξε όλα τα συρτάρια αλλά γιατί να ψάξει παρακαλώ αφού βρήκε αυτό που γύρευε; Τις επιστολές του ΑΚΕΛ.

 

 

Το άλλο!! Τα παραρτήματα των τραπεζών στην Ελλάδα. Τί δεν καταλαβαίνουν οι κύριοι της αντιπολίτευσης και διαμαρτύρονται; Τί τους ενοχλά δηλαδή το ότι η τράπεζα Πειραιώς τον ένα χρόνο είχε ζημιά €200,000. 000 και μετά την αγορά (ξεπούλημα) των παραρτημάτων είχε κέρδη τον επόμενο χρόνο 3,4 δις ευρώ; Τί τους ενοχλεί ακόμα το ότι το δανειακό χαρτοφυλάκιο ύψους  23,9 δις ευρώ ξεπουλήθηκε για 16,4 δις ευρώ. Ήταν πολιτική απόφαση κύριοι και πολιτική συμφωνία με το Eurogroup.

 

 

Τί έπρεπε δηλαδή να τα χαλάσουμε με την Τρόικα για μερικά ψωρό δισεκατομμύρια; Φταίει ο Χριστόφιας που έφερε την Τρόικα. Εμείς του λέγαμε να μην την φέρει ή αν θα την έφερνε να την έφερνε πιο νωρίς αλλά αυτός τίποτε. Επειδή δεν υπόγραφε για τα παραρτήματα εμείς τα ξεπουλήσαμε να γλυτώσουμε από τον βραχνά. Τί παραπονιούνται;

 

 

Κάτι ακόμα. Παραπονιούνται οι κομμουνιστές Δήμαρχοι της μείζονος Λεμεσού ότι η Κυβέρνηση κάμνει δεύτερες σκέψεις για τα ΧΥΤΥ και ανησυχούν δήθεν. Λάθος τους. Η Κυβέρνηση κάμνει σκέψεις αλλά όχι δεύτερες, κάμνει τρίτες, τέταρτες και βάλε. Μα δεν βλέπουν δηλαδή την κατάσταση, θέλουν να καταστρέψουν την Εθνική Κυβέρνηση; Ας μείνουν μερικά χρόνια χωρίς ΧΥΤΥ.

 

 

 Όσο για τα σκουπίδια, ας αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και κάτι θα βρουν να τα κάμουν. Όσο για τον κρυπτοκουμουνιστή Ζ. Κουλία τι ήθελε να πει για τον συμπέθερο του Προέδρου μας και τον Παναγιώτατο και πως τολμά να λέει ότι πρέπει ένα εκατομμύριο από τις δωρεές να πάει για συντήρηση θρησκευτικών μνημείων στα κατεχόμενα; Δεν ξέρει ότι τα άγια εκατομμύρια ειδικά αυτά που αποκλήθηκαν από Χριστιανικώτατες δωρεές δεν αγγίζονται;

 

 

Γι’ αυτό  καλά κάμνουν όλοι να κάτσουν στα βραστά τους και να αφήσουν την Κυβέρνηση και τον σωτήρα της πατρίδας τον πρόεδρο μας να κάνουν την δουλειά τους.

 

 

Εξάλλου είπαν το και οι Αμερικάνοι "ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του είναι όχι απλά ταλαντούχοι και έμπειροι αλλά και αποφασισμένοι όχι μόνο να διαχειριστούν την έξοδο από την κρίση αλλά και να αλλάξουν σελίδα."

 

 

Ακούσατε ρε όλοι εσείς του "κερατά " που φωνάζετε! Είναι με την εμπειρία και το ταλέντο τους που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Που να δεις ακόμα.

 

 

Αυτά είχα να πω και όπως πάντα ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ να γράφω μόνο την αλήθεια.

 

 

Και όποιος θέλει ας την πιστέψει…

 

.
FaceBook  Twitter  

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΕΟ 2019

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΟΜΙΛΙΕΣ - ΑΡΘΡΑΗ “ΕΘΝΙΚΗ” ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ