ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟ 2011 ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012

Εκτύπωση

Η Παγκόσμια Οικονομική κρίση του 2008 που ως γνωστό ξεκίνησε από το χρηματοπιστωτικό τομέα των ΗΠΑ και «μόλυνε» όλες σχεδόν τις οικονομίες του κόσμου, εντάθηκε το 2009 και 2010, και συνεχίζει να αφήνει τα σημάδια της  κατά το 2011, ανάλογα με τις ιδιαίτερες κοινωνικές πολιτικές και οικονομικές συν…

 

 

 

Περισσότερα...
 

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΥΛΙΚΚΑ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτύπωση

Η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά και τη μικρή αλλά ανοικτή κυπριακή οικονομία. Οι συνέπειες της κρίσης συνεχίστηκαν και μέσα στο 2011, επιδεινώθηκαν δε από τα τραγικά γεγονότα στο Μαρί και την έκρηξη στον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό του νησιού. Έτσι ενώ στα μέσα του χρόνου ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζετο στο 1,5% (πρόβλεψη ΔΝΤ 1,7%) μετά τα γεγονότα της 11ης Ιουλίου η πρόβλεψη  αυτή αναθεωρήθηκε προς τα κάτω (0,5)%.

Περισσότερα...
 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΥΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Εκτύπωση

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΥΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

 

 

 

Περισσότερα...
 

ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ – ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Εκτύπωση

Η Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης στις 11.3.2011 ενέκρινε το «Σύμφωνο για το Ευρώ», με στόχο, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, «την ενίσχυση του οικονομικού πυλώνα της νομισματικής ΄Ενωσης, τη βελτίωση  της ποιότητας όσον αφορά το συντονισμό των οικονομικών  πολιτικών στη ζώνη του ευρώ και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, ώστε να επιτευχθεί υψηλότερος βαθμός σύγκλισης».

Περισσότερα...
 

Σελίδα 1 από 8

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ