• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΝΕΚ

Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου (ΙΝΕΚ)

Το Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου (ΙΝΕΚ) είναι ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο που δημιουργήθηκε το 2002 με πρωτοβουλία της ΠΕΟ.

Λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί σωματείων και ιδρυμάτων νόμου.

Η δημιουργία του ΙΝΕΚ απάντα στις σύγχρονες προκλήσεις και στις ανάγκες συνεχούς επιστημονικής τεκμηρίωσης των θέσεων του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων.

Η ανάπτυξη της οικονομίας και της απασχόλησης, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, οι εργασιακές σχέσεις,  η προώθηση της ισότητας, της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης, η κοινωνική και οικονομική ιστορία της Κύπρου, η ανάπτυξη της δημόσιας και συνεργατικής οικονομίας βρίσκονται στο επίκεντρο της ερευνητικής προτεραιότητας του ινστιτούτου.

Το τμήμα συνδικαλιστικής και επαγγελματικής κατάρτισης που λειτουργεί στο ΙΝΕΚ είναι επιφορτισμένο με την ευθύνη προετοιμασίας και προσφοράς ολοκληρωμένων προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΕΟ, ενώ στους μελλοντικούς σχεδιασμούς του ΙΝΕΚ βρίσκεται και η ανάπτυξη εκπαιδευτικής δραστηριότητας στο χώρο της συμπληρωματικής επαγγελματικής κατάρτισης.

Το ΙΝΕΚ είναι μέλος του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης για τη Δημόσια, Κοινωνική και Συνεργατική Οικονομία (CIRIEC) που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης του Βελγίου, ενώ συμμετέχει και σε μία σειρά ευρωπαϊκά ερευνητικά δίκτυα.

website: www.inek.org.cy