ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΟ  Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝ. ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΩΣ ΝΕΟ Γ.Γ. ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ UITBB

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικοδόμων, εργαζομένων ξύλου και οικοδομικών υλικών (UITBB) στο Μοντεβιδέο, την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 15-17 Απριλίου και σε αυτό έλαβαν μέρος 35 αντιπροσωπείες από 19 χώρες. Την ΠΕΟ εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ Μιχάλης Παπανικολάου και ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της Συντεχνίας Ευτύχιος Παπαμιχαήλ.

Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις για τους εργαζόμενους και εγκρίθηκαν διάφορα ψηφίσματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ψήφισμα που αναφέρεται στον αγώνα του Κυπριακού λαού για ελευθερία και επανένωση της χώρας μας. Εγκρίθηκε επίσης η Έκθεση Δράσης της Διεθνούς για την περίοδο που μεσολάβησε από το προηγούμενο Παγκόσμιο Συνέδριο και ψηφίστηκε το πρόγραμμα δράσης για την επόμενη περίοδο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο τέως Πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα και ο Αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας ΧόρχεΑρεάζα.

Σημειώνουμε ότι το Συνέδριο εξέλεξε τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς, που την αποτελούν 22 μέλη και η οποία στη συνέχεια εξέλεξε ως νέο Γενικό Γραμματέα της UITBB τον Μιχάλη Παπανικολάου, Γ.Γ. της Συντεχνίας Οικοδόμων της ΠΕΟ.