ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ, σε συνεδρία του την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, αφού εξέτασε την κατάσταση που επικρατεί στην Οικοδομική Βιομηχανία και τους συναφείς κλάδους ανακοινώνει τα ακόλουθα :

• Το Διοικητικό Συμβούλιο παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία, την κατάσταση που επικρατεί στον Κλάδο των Κατασκευών που αντί να βελτιώνεται, μέρα με την ημέρα επιδεινώνεται, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους.
  • Ενώ, ένας πολύ μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας, βρίσκεται  στις λίστες της ανεργίας, στον ορίζοντα δεν φαίνεται καμιά προοπτική για εργοδότηση τους στο μέλλον.
  • Η μη ύπαρξη προοπτικής για το μέλλον, προέρχεται από το γεγονός ότι, οι πολιτικές που εφαρμόζει η σημερινή Κυβέρνηση για ζητήματα ανάπτυξης, οδηγούν μόνο σε αδιέξοδα γιατί στην ουσία είναι χωρίς περιεχόμενο.
  • Η πιο πάνω στάση της Κυβέρνησης μας κάνει να διερωτούμαστε, αν το πρόσχημα που επικαλείται συχνά, ότι αυτό επιβάλλει η Συμφωνία με την Τρόικα, ή ακόμα το ποιο αστείο επιχείρημα, των ευθυνών της προηγούμενης Κυβέρνησης, είναι προπετάσματα καπνού, για να εφαρμόζει τις απαράδεκτες πολιτικές, της συρρίκνωσης του Κοινωνικού κράτους και  το τσάκισμα του οποιουδήποτε οργανωμένου αγώνα, που θα χαλάσει τα σχέδια τους.
  • Γιατί πώς εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι, ενώ εμφανίζεται τόσο μεγάλο πρόβλημα ανεργίας, να κατατίθενται από μέρους της Κυβέρνησης προϋπολογισμοί, που δεν περιλαμβάνουν κανένα έργο ανάπτυξης, αντίθετα να περιορίζουν και τα υφιστάμενα λίγα έργα που υπάρχουν. Δεν αντιλαμβάνονται να υποθέσουμε οι σημερινοί Κυβερνώντες ότι, με τέτοιες πολιτικές οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση τον κλάδο και τους εργαζόμενους πιο βαθειά στην  φτώχια και την δυστυχία.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας, καλεί τους εργαζόμενους στους Κλάδους της Οικοδομικής Βιομηχανίας, σε πλήρη ενότητα, για να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά, την προβλεπόμενη επιδείνωση της κατάστασης.
  • Προς την κατεύθυνση αυτή, η Συντεχνία Οικοδομών ΠΕΟ, θα κάνει όλες τις δυνατές προσπάθειες, για να υπάρξει πλήρης ενότητα δράσης, από όλες τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις που εμπλέκονται στην Βιομηχανία, γιατί τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι κοινά και τίποτε δεν πρέπει να τους χωρίζει, στην προσπάθεια για υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
  • Αυτή την δύσκολή περίοδο, επιβάλλεται όλοι οι εργαζόμενοι στην Οικοδομική Βιομηχανία, να αναπτύξουμε στον μεγαλύτερο βαθμό την αλληλεγγύη μεταξύ μας, ιδιαίτερα όμως να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους ανέργους Οικοδόμους.
  • Επίσης να έχουμε  πίστη στο δίκαιο του αγώνα που διεξάγουμε και με αποφασιστικότητα να αναπτύξουμε δράση, μέσα από τις Οργανώσεις  μας  για να δούμε καλύτερες μέρες.

Να μην ξεχνούμε ποτέ ότι, το δίκαιο είναι με τους εργαζόμενους και όσο και αν προσπαθούν κάποιοι,  να χαλάσουν ότι κτίσαμε στην πορεία του χρόνου με σκληρούς αγώνες και πολλές  θυσίες, δεν θα τα καταφέρουν, γιατί θα μας βρίσκουν  πάντοτε  μπροστά τους.

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ