• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Ο ΓΓ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΕΟ ΕΠΑΝΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2020, με απόλυτη επιτυχία το 17ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικοδόμων ( UITBB).

24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α/ΦΟΙ ΙΑΚΩΒΟΥ

Oι εργαζόμενοι στις εταιρείες του ομίλου Α/φοί Ιακώβου μετά από απόφαση των γενικών συνελεύσεων που προηγήθηκαν, κατήλθαν την περασμένη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Οι αλλεπάλληλες συναντήσεις που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ώστε να πειστεί η εταιρεία να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να κατέλθουν σε 24ωρη απεργία.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 17Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ (UITBB)

Στο βήμα του Συνεδρίου ο ΓΓ της Συντεχνίας των Οικοδόμων της ΠΕΟ και ΓΓ της UITBB Μιχάλης Ππανικολάου.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν Συνδικάτα των κατασκευών από 25 χώρες.

Η UITBB είναι κλαδική οργάνωση, μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Υπογράφηκε χθες 26 Σεπτεμβρίου η νέα συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία για την περίοδο 2019 -2021, ύστερα από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών και την υποβολή μεσολαβητικής πρότασης από την Υπουργό Εργασίας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Οι Απεργιακές Συνελεύσεις των εργαζόμενων στην οικοδομική βιομηχανία αποφάσισαν να καταγγείλουν την απαράδεκτη στάση της εργοδοτικής πλευράς. Οι εργαζόμενοι ζητούν πλήρη εφαρμογή των βασικών άρθρων της Συλλογικής Σύμβασης από όλους τους εργολάβους και εξουσιοδοτούν τα Δ.Σ. των Συντεχνιών, εάν δεν υπάρξουν άμεσα θετικές εξελίξεις προς επίλυση της διαφοράς, να προχωρήσουν στην επέκταση των μέτρων όποτε κρίνουν αναγκαίο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Την αμέριστη και ειλικρινή της στήριξη στην αξίωση των εργαζομένων στην οικοδομική βιομηχανία και των Συντεχνιών που τους εκπροσωπούν για τήρηση όλων όσων έχουν συμφωνηθεί στις συλλογικές συμβάσεις που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα με την εργοδοτική πλευρά, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΠΟΕΔ.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ 24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Παγκύπρια 24ωρη προειδοποιητική απεργία στην Οικοδομική Βιομηχανία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, μετά από απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι εξουσιοδότησαν τα Συμβούλια των Συντεχνιών Οικοδόμων ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ, για λήψη μέτρων αντίδρασης μετά την απόρριψη της συμφωνίας για την Οικοδομική Βιομηχανία εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων (ΟΣΕΟΚ).

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΟ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝ. ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΩΣ ΝΕΟ Γ.Γ. ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ UITBB

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικοδόμων, εργαζομένων ξύλου και οικοδομικών υλικών (UITBB) στο Μοντεβιδέο, την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης.

 

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ

Η  Συντεχνία Οικοδόμων ΠΕΟ και η Διεθνής Ένωση Οικοδόμων Ξύλου και Οικοδομικών Υλικών UITBB  πραγματοποίησαν στις 28 Απριλίου, ημέρα που καθιερώθηκε από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, ως Παγκόσμια ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία των εργαζομένων,  εκδήλωση έξω από τα γραφεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου  και την κάλεσαν όπως ενεργήσει  δια των αντιπροσώπων της στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, με στόχο τον τερματισμό των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι οικοδόμοι,  που εργάζονται στις υπό ανέγερση εγκαταστάσεις  για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, που θα πραγματοποιηθεί το 2022 στο Κατάρ.

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ, σε συνεδρία του την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, αφού εξέτασε την κατάσταση που επικρατεί στην Οικοδομική Βιομηχανία και τους συναφείς κλάδους ανακοινώνει τα ακόλουθα :