• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΚ

Ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την υπαγωγή του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ ύστερα από μια μακρά περίοδο υποσχέσεων και πολλών «θα» για στήριξη και αναβάθμιση του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΣΕΞΚΑ ΠΕΟ ΚΑΙ ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ

Αρνούνται την πληρωμή του 13ου μισθού παρά την συμφωνία και τις υποδείξεις της Υπουργού Εργασίας

Δεν μας ξαφνιάζει η συμπεριφορά των ξενοδόχων έναντι του προσωπικού τους.

Μας έχουν συνηθίσει στις παρανομίες τους, τους έμμεσους ή άμεσους εκβιασμούς προς το προσωπικό τους, την παραβίαση της συλλογικής σύμβασης και γενικά την επιβολή απαράδεκτων όρων και συνθηκών απασχόλησης στη μεγάλη πλειοψηφία των ξενοδοχείων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Η Συντεχνία Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής Κύπρου (ΣΥΞΚΑ) της ΠΕΟ, εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στον Τομέα των Κέντρων Αναψυχής και ιδιαίτερα στα εστιατόρια, με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για καταπολέμηση της πανδημίας και της υποχρέωσης όλα τα κέντρα να κλείνουν στις 7:00 μ.μ.

ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Δημοσιεύτηκε σήμερα στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, νέο διάταγμα της Υπουργού Εργασίας με το οποίο αυξάνεται το ελάχιστο ποσό που χορηγείται στους άνεργους που εξάντλησαν το δικαίωμα τους σε ανεργιακό επίδομα, από €360 τον μήνα σε €500.

ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΥΞΕ ΠΡΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ

Έχουμε ενημερωθεί από τα μέλη μας ότι ύστερα από καθοδήγηση του ΠΑΣΥΞΕ έχουν δοθεί στους εργαζόμενους επιστολές με τις οποίες προειδοποιούνται ότι είναι υπόχρεοι να πηγαίνουν εργασία όποτε κληθούν από τον εργοδότη τους, για όσες μέρες ή ώρες κρίνει ο εργοδότης τους.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Διαμαρτυρια ξενοδοχοϋπαλληλων

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Έντιμη Κα Υπουργέ,

Εκ μέρους των της ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ και των χιλιάδων εποχικών εργαζομένων στα ξενοδοχεία, σας μεταφέρουμε την έντονη διαμαρτυρία τους για την άνιση και άδικη μεταχείριση που τυγχάνουν όσον αφορά την στήριξη τους από το κράτος μετά το κλείσιμο των ξενοδοχείων με διάταγμα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής (ΣΥΞΚΑ) ΠΕΟ σε χθεσινή συνεδρία του αποφάσισε την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 3 Ιουλίου, η ώρα 10:00 πμ, για να εκφράσει την απογοήτευση και αγανάκτηση των χιλιάδων εποχικών εργαζομένων που καταδικάστηκαν άδικα να επιβιώσουν με το ελάχιστο ποσό των €360,00 τον μήνα.

ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ Η ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Ανακοίνωση Συντεχνιών ΠΕΟ-ΣΕΚ:

"Συνήλθαν σήμερα 9 Μαρτίου 2020 σε κοινή συνεδρία τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η Συντεχνία Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής (ΣΥΞΚΑ) ΠΕΟ με ανακοίνωση της εκφράζει ικανοποίηση για την έκδοση του διατάγματος για κατώτατο μισθό σε 19 θέσεις εργασίας στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία από την Υπουργό Εργασίας.
Το διάταγμα αποτελεί υλοποίηση της συμφωνίας για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης για τους όρους απασχόλησης στα Ξενοδοχεία η οποία υπογράφτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019.