• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΣΕΜΜΗΚ ΠΕΟ

 

Η Συντεχνία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Μηχανοτεχνιτών και Ηλεκτροτεχνιτών Κύπρου (ΣΕΜΜΗΚ ΠΕΟ) εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της προς τους συνάδελφους απεργούς οικοδόμους και στον δίκαιο αγώνα τους για προάσπιση του δικαιώματος να έχουν εργασία, οργάνωση και συλλογική σύμβαση. Πολλά μέλη της Συντεχνίας μας που εργάζονται στα εργοτάξια και είναι άλλων ειδικοτήτων (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, αλουμινιτζήδες κλπ.) απεργούν μαζί με τους συναδέλφους τους οικοδόμους. Η ΣΕΜΜΗΚ ήδη πραγματοποίησε 24ωρη  απεργία συμπαράστασης στο εργοτάξιο Βασιλικού στις 30/1/2013 και αν χρειαστεί θα ξαναδείξει την έμπρακτη συμπαράσταση της στο άμεσο μέλλον με νέα μέτρα. Επίσης η ΣΕΜΜΗΚ βοηθά στην ενίσχυση του απεργιακού ταμείου των οικοδόμων αφ’ ενός κυκλοφορώντας στα μέλη της το κουπόνι  ενίσχυσης και αφ’ ετέρου εμβάζοντας εκ μέρους του Δ.Σ. της ΣΕΜΜΗΚ συμβολική εισφορά.

 

Τέλος το Δ.Σ. της ΣΕΜΜΗΚ καλεί τους εργολάβους οικοδομών και την ΟΕΒ να επανεξετάσουν τις θέσεις τους και να αποδεχτούν τις προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας για να λυθεί η διαφορά και να επανέλθει η ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις.

 

Το Δ.Σ. της ΣΕΜΜΗΚ ΠΕΟ

 

Λευκωσία 6/2/2013