• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - 32 ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 32ον ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

 

Στις 11 Οκτωβρίου 2018, η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ θα πραγματοποιήσει στην αίθουσα Συνεδρίων του ΕΤΚΑ ΠΕΟ στη Λευκωσία το 32ον Παγκύπριο Συνέδριο της με κεντρικό σύνθημα «Οργάνωση και Αγώνας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων». Την απόφαση πήρε τον περασμένο Ιανουάριο το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας.

 

Το 1ο εξάμηνο πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα Επαρχιακά Συνέδρια των 5 Τμημάτων της Συντεχνίας  που έκλεξαν τις νέες Επαρχιακές Επιτροπές τους. Πραγματοποιήθηκαν επίσης οι συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς και εκλέγηκαν οι αντιπρόσωποι που θα συμμετέχουν στο Συνέδριο.

Στο Συνέδριο θα γίνει απολογισμός του έργου της Συντεχνίας για την περίοδο 2014 – 2017. Θα καθοριστούν οι στόχοι και η πολιτική της Συντεχνίας για την επόμενη τετραετία και θα εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Θα αρχίσει στις 08:30 και θα ολοκληρώσει τις εργασίες του στις 13:30.

 

Από το εξωτερικό θα παρευρεθούν  και θα χαιρετίσουν το Συνέδριο οι οργανώσεις: Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών, η Ομοσπονδία Ενέργειας Ελλάδας, η Συντεχνία Αγροβιομηχανικού Συμπλέγματος της Ρωσίας, η NGG Γερμανίας και η Συντεχνία Σιδηροδρομικών Ουγγαρίας.

 

Θα συμμετέχουν επίσης η Υπουργός του ΥΕΠΚΑ, Διευθυντικά στελέχη Υπουργείων, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών και άλλων Οργανώσεων, βετεράνοι και άλλοι συνεργάτες της Συντεχνίας.

 

Το πρόγραμμα των εργασιών της πρωινής συνόδου (08:30-11:45) θα περιλαμβάνει Λογοδοσία του Διοικητικού Συμβουλίου για τη δράση του για τη γενική κατάσταση της Συντεχνίας και για την πολιτική που θα ακολουθήσει μέχρι το επόμενο Συνέδριο.  Εισηγητής θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της  ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ Άθως Ελευθερίου και Λογοδοσία του Γενικού Ταμία για την οικονομική κατάσταση της Συντεχνίας και υποβολή ελεγμένης κατάστασης των λογαριασμών της με εισηγητή τον Αντρέα Κυριάκου Γενικό Ταμία της Συντεχνίας.  Θα γίνει συζήτηση για αυτά τα θέματα και θα ακολουθήσει η Εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Το επίσημο μέρος του Συνεδρίου θα αρχίσει στις 12μ και θα διαρκέσει μέχρι τις 13:30.  Σε αυτό θα απευθύνουν χαιρετισμό η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα. Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, ο Πρόεδρος  της DEV IS. Hasan Felek και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Περιφερειακού Δικτύου Συνδικάτων Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης Παναγιώτης Κοντουσιάδης.  Ομιλία θα κατατεθεί από το Γενικό Γραμματέα της  ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ. Επίσης, θα γίνει προβολή φωτογραφιών από τη Ζωή και Δράση της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ στα χρόνια 2014 – 2017.

 

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου θα παρατεθεί σε όλους δεξίωση.