• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - 32 ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 32ον Παγκύπριο Συνέδριο της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ, στις 11 Οκτωβρίου 2018, στη Λευκωσία.  Στο Συνέδριο έγινε εισηγητική ομιλία από το Γενικό Γραμματέα της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ συν. Άθω Ελευθερίου.  Χαιρετισμοί έγιναν από το Γενικό Γραμματέα της ΠΕΟ συν. Πάμπη Κυρίτση, εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρίας Ζέτας Αιμιλιανίδου το χαιρετισμό κατέθεσε ο κύριος Χρίστος Μαληκκίδης, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, ο συν. Χασάν Φελέκ Πρόεδρος της Τουρκοκυπριακής Συνδικαλιστικής οργάνωσης DEVIS και από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας και Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Περιφερειακού Δικτύου Συνδικάτων Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης συν. Παναγιώτη Κοντουσιάδη.

 

Παρευρέθηκαν και απεύθυναν επίσης χαιρετισμό στο Συνέδριο Συνδικαλιστικές Οργανώσειςαπό το εξωτερικό.

 

-         Ο Robert Zlati, Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Σιδηροδρομικών Ουγγαρίας.

-         Η Elena Popova, Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Συντεχνίας Αγροβιομηχανικού Συμπλέγματος Εργαζομένων Ρωσίας.

-         Ο Uwe Hildebrandt, Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στις Βιομηχανίες Τροφίμων, Καπνών, Ποτών, Εστιατορίων και Ξενοδοχείων Γερμανίας.

-         Ο Ιωάννης Φραγγίδης, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Ελλάδας.

 

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία της τα μέλη του Ε.Σ. και των βοηθητικών γραφείων της ΠΕΟ, ο Χρίστος Μαλληκίδης Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Πανίκος Χάμπας Γ.Γ. της ΕΚΑ, η Λένα Παναγιώτου Διευθύντρια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ και άλλοι συνεργάτες της Συντεχνίας.

Στο Συνέδριο διεξήχθη πλούσια και εποικοδομητική συζήτηση και  βραβεύτηκαν τα ακόλουθα 13 στελέχη της Συντεχνίας με ηλικία πέραν των 60 χρόνων για την προσφορά και δράση τους:

 

Αντρέας Αντωνίου, Αντρέας Θεοχάρους, Αντρούλλα Ιουλιανού, Αρτεμούλλα Θεοδώρου, Γεώργιος Μιλτιάδους, Γιώργος Νικολάου, Δάνος Αντωνίου, Κυριάκος Παπέττας, Νεοκλής Σ. Κυπριανού, Νίκος Τσαγγάρης, Σαββούλα Κυριάκου, Χρυστάλλα Νεοφύτου και Άθως Ελευθερίου.

 

Στο Συνέδριο έγινε απολογισμός του έργου της Συντεχνίας για την περίοδο 2014 – 2017, καθορίστηκαν οι στόχοι και η πολιτική της μέχρι το επόμενο Συνέδριο και εγκρίθηκε η Γενική απόφαση.

 

Το Συνέδριο εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποτελούν οι κάτωθι (με αλφαβητική σειρά):

 

Αλεξάνδρου Λοΐζος, Αντωνίου Αντρέας, Γεωργίου Πανίκος, Ελευθερίου Άθως, Θεοχάρους Αντρέας, Καμένος Μάριος, Καρακάννας Αντρέας, Κίτσιος Μαρίνος, Κλεομένους Τάσος, Κυριάκου Αντρέας, Λοϊζίδης Μάριος, Μαρίνος Ηρακλής, Μικελλής Μιχάλης, Πιζανιάς Νεόφυτος, Σάββα Γιώργος, Σεργίου Χρίστος, Σπύρου Λούκας, Στέλιου Στέλιος, Τσαγγάρης Σωκράτης και Χρυσοστόμου Αντρέας.

 

Μέλη του Δ.Σ. είναι εξ οφίκιο και οι Επαρχιακοί Γραμματείς των Τμημάτων της Συντεχνίας, συν. Κώστας Χρίστου, Χρίστος Χριστοφή, Χριστάκης Δημήτρη, Νάτια Κυρίτση και Γιώργος Νικολάου.

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε στην 1η συνεδρία του αμέσως μετά την εκλογή του και εξέλεξε ομόφωνα Γενικό Γραμματέα τον Άθω Ελευθερίου.

 

 

12/10/2018