• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΡΘΡΑ - 31 ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

Η ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ

 

 

 

 

 

Γεώργιος  Νικολάου

Ε.Γ. ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ                                                                   

Τμήμα Πάφου

 

Το Συνέδριο της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟθα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου,μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους και γενικά για το λαό μας.

Το Συνέδριο θα ασχοληθεί και με τη λειτουργία των σωμάτων της Συντεχνίας. Θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος και σημασία στη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία τους, γιατί η όλη δουλειά και δράση της Συντεχνίας για να πραγματοποιείταιμε επιτυχία, χρειάζεται να λειτουργούν σωστά όλα τα σώματα της, από το Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι  και την Τοπική Επιτροπή.

Μέσα από τον προσυνεδριακό διάλογο και τη συζήτηση που αναπτύσσεται εντός της Συντεχνίας ενόψει του Συνεδρίου, θα αναφερθώ στην σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του Διοικητικού Συμβούλιου (Δ.Σ.), της Επαρχιακής Επιτροπής(Ε.Ε.) και της Τοπικής Επιτροπής(Τ.Ε.).

Το Δ. Σ. είναι το ανώτερο σώμα μετά από το Συνέδριο και έχει την ευθύνη να καθοδηγά  τη Συντεχνία  από το ένα Συνέδριο μέχρι το επόμενο.  Τα μέλη που εκλέγονται από το Συνέδριο στο Δ. Σ., πρέπει να είναι τα πιο δραστήρια και ικανά στελέχη. Στη γενική συνέλευση για εκλογή των υποψηφίων, θα πρέπει να αναφέρονται κατά συγκεκριμένο τρόπο, τα καθήκοντα του μέλους του Δ. Σ. έτσι που το κάθε μέλος πριν αποφασίσει να αποδεχθεί αν θα είναι υποψήφιος, να γνωρίζει πια  θα είναι τα καθήκοντα που θα αναλάβει.

Τα μέλη του Δ.Σ. πρέπει να είναι πάντα παρών στις συνεδρίες και πάντοτε να βρίσκονται στην πρωτοπορία για την πρακτική εφαρμογή των αποφάσεων  που παίρνει το σώμα.

Οι Ε.Ε. εκλέγονται από τα Επαρχιακά Συνέδρια των Τμημάτων της Συντεχνίας. Οι Ε.Ε. είναι από τα σημαντικότερα σώματα της Συντεχνίας και από το επίπεδο της λειτουργίας τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η εκτέλεση των αποφάσεων που παίρνουν τόσο οι ίδιες, όσο και τα ανώτερα σώματα της Συντεχνίας. Τα μέλη τους πρέπει να έχουν και το χρόνο και τις δυνατότητες να προσφέρουν προς τη Συντεχνία.

Την περίοδο που ανασκοπούμε οι Ε.Ε. της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ λειτούργησαν και εργάστηκαν σε μεγάλο βαθμό ικανοποιητικά και συνέβαλαν αποφασιστικά στην πρακτική εφαρμογή   των αποφάσεων που πήραν τόσο οι ίδιες, όσο και τα ανώτερα Σώματα της Συντεχνίας.  Γενικά η ποιότητα δουλειάς τους έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας πρέπει να είναι,περισσότερα χέρια στη δουλειά γεγονός που θα βοηθήσει να έχουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στην εκτέλεση των καθηκόντων μας. 

Οι Τ.Ε. είναι σημαντικά σώματα και αποτελούν καθοριστικά κλειδιά στη λειτουργία της Συντεχνίας. Η Συντεχνία όπως και γενικότερα το κίνημα της ΠΕΟ έδινε και θα συνεχίσει να δίνει μεγάλη σημασία στη λειτουργία τους. Η εκτίμηση ότι η Τ.Ε. είναι η Συντεχνία στον τόπο της δουλειάς, είναι πέρα για πέρα σωστή, γιατί από τη στιγμή που τα στελέχη των Τοπικών Επιτροπών βρίσκονται καθημερινά στον τόπο εργασίας, πιο εύκολα μπορούν  να είναι σε τακτική επαφή με τα μέλη μας και γενικά με τους εργαζομένους. Ζούνε τα προβλήματα από πρώτο χέρι και πιο εύκολα σε συνεργασία με τον επιθεωρητή της Συντεχνίας μπορούν να τα προωθούν προς τη διεύθυνση της επιχείρησης για λύση.

Η ανανέωση τους  γίνεται κάθε δυο χρόνια, από τακτικές ετήσιες γενικές συνελεύσεις των εργατοϋπαλλήλων στην κάθε επιχείρηση και στελεχώνονταισυνήθως από τα πιο ικανά και δραστήρια μέλη.Όπου η επιχείρηση είναι μικρή με λίγους εργαζόμενους υπάρχει ο τοπικός   υπεύθυνος της Συντεχνίας. 

Την περίοδο που ανασκοπούμε, τα σώματα της Συντεχνίας λειτούργησαν σωστά και αποτελεσματικά και έφεραν σε πέρας τα καθήκοντα που αναλάμβαναν. Η καλή δουλειά τους πρέπει να συνεχιστεί και αναβαθμιστεί.