• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΡΘΡΑ - 31 ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ

 

Του Ηρακλή Μαρίνου

ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ Λεμεσού.

 

 

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ και ευρύτερα το Συνδικαλιστικό Κίνημα της ΠΕΟ αναπτύσσουν πλούσια δράση γύρω από τα πιο σοβαρά θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.  Η δράση της Συντεχνίας αναπτύσσεται ιδιαίτερα μέσα στους εργαζόμενους στον κλάδο που αντιπροσωπεί.

 

Για αυτό τα μέλη και τα στελέχη μας της Συντεχνίας, χρειάζεται να έχουν έντονη δράση και ανάμειξη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κάθε κλάδο, αλλά και ειδικότερα στα κοινωνικά προβλήματα.

 

Καλούνται όλα τα μέλη της Συντεχνίας να λαμβάνουν μέρος σε όλες τις δράσεις της και να συμμετέχουν ενεργά στους τόπους εργασίας. Να συμμετέχουν δραστήρια στις Τοπικές Επιτροπές και να υπερασπίζονται τους εργαζομένους από τις επιθέσεις των εργοδοτών και από τυχόν παραβιάσεις των Συλλογικών Συμβάσεων.

 

Τα μέλη και στελέχη πρέπει να παίρνουν ενεργό μέρος στην μορφωτική και διαφωτιστική δουλειά που προγραμματίζει η Συντεχνία. Να διαβάζουν τακτικά το Εργατικό Βήμα και να συμμετέχουν σε σεμινάρια και επιμορφωτικά μαθήματα που διοργανώνει η Συντεχνία μας και η ΠΕΟ. Πρέπει ακόμα από μόνοι τους οι εργαζόμενοι να ενημερώνονται καθημερινά για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τη Συνδικαλιστική Δράση, την Εργατική Νομοθεσία αλλά και μια σειρά άλλων γεγονότων που αφορούν την κοινωνία.

 

Τα πιο δραστήρια μέλη πρέπει να συμμετέχουν και στα διάφορα σώματα της Συντεχνίας όπως είναι το Διοικητικό Συμβούλιο, οι Επαρχιακές Επιτροπές και τα Παγκύπρια Κλαδικά Συμβούλια.  Η συμμετοχή τους σε αυτά τα σώματα είναι πολύ σημαντική γιατί μεταφέρουν τις έγνοιες και τους προβληματισμούς των εργαζομένων, αλλά και λαμβάνουν μέρος στη χάραξη πολιτικής για τα οποιαδήποτε προβλήματα τους απασχολούν. Επίσης η συμμετοχή και δράση τους σε αυτά τα σώματα είναι πολύ σημαντική γιατί μεταφέρουν και στους εργαζόμενους την πολιτική και τις αποφάσεις που παίρνει η Συντεχνία για τα οποιαδήποτε προβλήματα αφορούν τους κλάδους της.

 

Για να παραμείνει το Συνδικαλιστικό Κίνημα και η Συντεχνία δυνατή τόσο οργανωτικά όσο και οικονομικά χρειάζεται τα μέλη και στελέχη να αναπτύσσουν τέτοια δράση στους τόπους εργασίας η οποία να είναι ανάχωμα στις επιθέσεις των εργοδοτών και του κεφαλαίου. Ιδιαίτερα σήμερα που οι συνθήκες του τόπου επιβάλλουν να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι με όλες τους τις δυνάμεις στην όλη δουλειά και δράση της Συντεχνίας.

 

Η μέχρι σήμερα προσφορά και δραστηριότητα της Συντεχνίας είναι η διασφάλιση προς τα μέλη και στελέχη, αλλά και γενικά όλους τους εργαζόμενους, ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά τους  και μαζί τους, στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.