• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΡΘΡΑ - 31 ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

 

 

 

 

 

Στέλιος Στέλιου

Οργανωτικό στέλεχος

ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ

 

Η Μόρφωση και η Διαφώτιση είναι ένας τομέας όπου το συνδικαλιστικό ταξικό μας Κίνημα έδινε και δίνει τεράστια σημασία.  Στις σημερινές συνθήκες που ζούμε, όπου η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση επηρέασε και το τόπο μας όσο ποτέ άλλοτε, επιβάλλεται και είναι καθήκον μας να δώσουμε όσο το δυνατό περισσότερη σημασία στη σωστή μόρφωση και ενημέρωση των στελεχών και μελών μας.  Πρέπει να γνωρίζουν τα πραγματικά αίτια που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση, η οποία κύρια επηρέασε τους εργαζόμενους, καθώς επίσης και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

 

Τα δεδομένα μπροστά μας έχουν αλλάξει.  Η Συντεχνία μας σε συνεργασία με το Μορφωτικό Γραφείο της ΠΕΟ και το ΙΝΕΚ έχουν αναβαθμίσει σημαντικά τη Μορφωτική και Διαφωτιστική δραστηριότητα των μελών μας και την έχουν προσαρμόσει με βάση τα σημερινά δεδομένα.

 

Τα σεμινάρια και οι διαλέξεις που πραγματοποίησε η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ αφορούσαν την ανεργία σε περίοδο οικονομικής κρίσης, το πώς φτάσαμε σ’ αυτή την κρίση και τρόπους με τους οποίους θα την αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι στην εργασία τους, αλλά και στην καθημερινότητα τους.

 

Τα σεμινάρια και τις διαλέξεις τις παρακολούθησαν εκατοντάδες μέλη και στελέχη στα οποία δόθηκαν εφόδια και για την αυτομόρφωση τους.

 

Η πραγματοποίηση αυτών των σεμιναρίων, των διαλέξεων και των ενημερώσεων μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, βοηθά σε μεγάλο βαθμό τους εργαζόμενους να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους ,αλλά κυρίως τους δίνουν τα εφόδια για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα καθημερινά τους προβλήματα.

 

Η καθημερινή και σωστή ενημέρωση των μελών μας για τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας όπως είναι τα διατάγματα που επιβάλλει η κυβέρνηση, για τις φορολογίες και τα απάνθρωπα ωράρια, οι απαιτήσεις εργοδοτών για μειώσεις μισθών και ωφελημάτων των εργαζομένων, βοηθά στην αντιμετώπιση τους με σωστούς χειρισμούς.

 

Τα σεμινάρια και οι Γενικές Συνελεύσεις είναι σημαντικά, αλλά δεν είναι αρκετά από μόνα τους. Επιβάλλεται τα επαγγελματικά, αλλά και τα τοπικά στελέχη να έχουν συχνή και σωστή επαφή με τους εργαζόμενους  έτσι ώστε να έχουν συνεχή ενημέρωση για τα σοβαρά καθημερινά προβλήματα.

 

Πρέπει οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και ετοιμότητα , για να αντιμετωπίζουν με επιχειρήματα τις θέσεις εργοδοτών και της κυβέρνησης που καθημερινά παραπληροφορούν με τη βοήθεια ΜΜΕ.

 

Είμαι βέβαιος πως το 31ον Παγκύπριο Συνέδριο της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ θα βοηθήσει στη περαιτέρω αναβάθμιση της σημαντικής δουλειάς που γίνεται για τη σωστή και έγκαιρη μόρφωση και διαφώτιση των εργαζομένων.