• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - 31 ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ, ΝΑΥΤEΡΓΑΤΩΝ  ΚΑΙ  ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

 

Αγαπητοί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 

Το 31ον Παγκύπριο Συνέδριο της Συντεχνίας Εργατοϋπαλλήλων Γεωργίας, Δασών, Μεταφορών,  Λιμενεργατών,  Ναυτεργατών και Συναφών Επαγγελμάτων Κύπρου ΠΕΟ (ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ) το οποίο συνήλθε σήμερα 9 Οκτωβρίου 2014 στη Λευκωσία, σας απευθύνει θερμό και εγκάρδιο συναδελφικό χαιρετισμό.

 

Τo Συνέδριο, στρέφει τη μνήμη πίσω, σε εκείνες τις περιόδους που οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι εργάζονταν μαζί, στους ίδιους χώρους εργασίας και μαζί αγωνίζονταν για τη βελτίωση των μισθών, των ωφελημάτων, των όρων εργασίας, καθώς και για την επίλυση των κοινών προβλημάτων τους.

 

Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετοί αγώνες μέσα από τα χαρακώματα της ίδιας Συντεχνίας, στον κοινό αγώνα, για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και των οικογενειών τους, με σημαντικές επιτεύξεις.

 

Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν από κοινού στις Μεταφορές,  στη Γεωργία, στα Λιμάνια και σε άλλους κλάδους και επιχειρήσεις, συνέβαλαν στη λύση πολλών προβλημάτων και ταυτόχρονα ενίσχυσαν τους συναδελφικούς και φιλικούς δεσμούς μας.

 

Οι Σύνεδροι αναπολώντας εκείνες τις μέρες, εκφράζουν την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να μπορέσουμε να τις ξαναζήσουμε.  Όλοι μαζί να απαιτήσουμε να επανενωθεί η Κύπρος, για να μπορούν όλοι οι εργαζόμενοι να ζουν και να εργάζονται σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας, με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα τους σε μια κοινή πατρίδα για όλους τους κατοίκους της, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Ο Πρόεδρος