• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

30 ΣΥΝΕΔΡΙΟ 03/10/2009

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

 

Έντιμο ΚύριοΜιχάλη ΠολυνείκηΥπουργό  Γεωργίας και  Φυσικών ΠόρωνΛευκωσία Έντιμε Κύριε Υπουργέ,

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Το 30ον Παγκύπριο Συνέδριο της Συντεχνίας Εργατοϋπαλλήλων Γεωργίας, Δασών, Μεταφορών, Λιμενεργατών, Ναυτεργατών και Συναφών Επαγγελμάτων Κύπρου - ΠΕΟ, το οποίο συνήλθε σήμερα 3 Οκτωβρίου 2009, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Τ.Κ.Α.  ΠΕΟ Λευκωσίας, αφού εξέτασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους κλάδους της, επιθυμεί να σας υποβάλει τα ακόλουθα:

 

1)   Εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη συνεχή συρρίκνωση των κλάδων της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας και την επιδείνωση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα. 

 

2)   Χαιρετίζει το γεγονός ότι από πλευράς της Κυβέρνησης καταβάλλονται προσπάθειες με στόχο την απάμβλυνση των εν λόγω προβλημάτων και τη στήριξη του γεωργικού τομέα, ο οποίος συνεχίζει να έχει ζωτική σημασία για την κυπριακή οικονομία στις συνθήκες της συνεχιζόμενης ημικατοχής της πατρίδας μας. 

 

3)   Οι τομείς της Γεωργίας – Κτηνοτροφίας χρειάζονται αναβάθμιση, για να μπορέσουν οι αγρότες και κατ’ επέκταση οι εργαζόμενοι σ’ αυτούς τους τομείς, να ανταποκριθούν στις σημερινές προκλήσεις.

 

4)   Πρέπει να βοηθηθούν οι παραγωγοί να εξεύρουν νέες αγορές, για απάμβλυνση  του προβλήματος  της διάθεσης  των αγροτικών προϊόντων σε αμειπτικές τιμές.

 

5)   Να ιδρυθεί Ενιαίος Φορέας Υδάτων για την καλύτερη και ομοιόμορφη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων.

 

6)   Να δημιουργηθούν συνθήκες έγκαιρης ανανέωσης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των φυτειών και προώθηση καλλιεργειών με νέα προϊόντα με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με την ένταξη μας στην  Ε.Ε.

 

Είμαστε βέβαιοι πως θα αντικρίσετε θετικά τις εισηγήσεις μας και θα δώσετε τις απαραίτητες οδηγίες για την προώθηση τους.

 

Με εκτίμηση

 

Aθως Ελευθερίου

Γενικός Γραμματέας