• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

30 ΣΥΝΕΔΡΙΟ 03/10/2009

 

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ  ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Η Σ.Ε.Γ.ΔΑ.ΜΕ.ΛΙ.Ν. - ΠΕΟ

Το 30ον Παγκύπριο Συνέδριο της Συντεχνίας Εργατοϋπαλλήλων Γεωργίας, Δασών, Μεταφορών, Λιμενεργατών, Ναυτεργατών και Συναφών Επαγγελμάτων Κύπρου ΠΕΟ  (Σ.Ε.Γ.ΔΑ.ΜΕ.ΛΙ.Ν. - ΠΕΟ)  που συνήλθε σήμερα 3 Οκτωβρίου 2009, στη Λευκωσία σας απευθύνει θερμό συναδελφικό χαιρετισμό.

 

Το 30ον Παγκύπριο Συνέδριο στη διάρκεια των  εργασιών του συζήτησε διεξοδικά και ενέκρινε ομόφωνα τη δράση που ανέπτυξε η Συντεχνία στο διάστημα από το προηγούμενο Συνέδριο μέχρι σήμερα. Οι αντιπρόσωποι που πήραν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου μέσα από τη συζήτηση και τον προβληματισμό που ανέπτυξαν εκτίμησαν ότι η Συντεχνία ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της δράσης της.

 

Το Συνέδριο εκτίμησε ιδιαίτερα τις επιτεύξεις που σημείωσε η Συντεχνία προς όφελος των εργαζομένων που εκπροσωπεί.  Τα χρόνια 2004-2008 πέτυχε βασικές αυξήσεις που ανέρχονται κατά γενικό μέσο όρο σε  12.86% και πέτυχε βελτιώσεις στα παρεμφερή ωφελήματα που ανέρχονται σε  2,05% κατά μέσο όρο.  Στο ίδιο χρονικό διάστημα διασφάλισε επίσης τις τιμαριθμικές αναπροσαρμογές που αυξήθηκαν κατά 14.96% στους συνολικούς μισθούς.

 

Η Συντεχνία μέσα από τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας και με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαδραμάτισε και θα συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

 

Θα συνεχίσει τον αγώνα για διατήρηση και περαιτέρω βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της ζωής των εργαζομένων.

 

Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που στέλλει το 30ον Παγκύπριο Συνέδριο προς τα μέλη και τους εργαζόμενους των κλάδων που εκπροσωπεί η Συντεχνία.

 

Ταυτόχρονα διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζει όλες τις εργατικές κατακτήσεις και θα συνεχίσει τον αγώνα για περαιτέρω βελτίωση των απολαβών, των ωφελημάτων και όρων εργασίας τους, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.

 

Θα συνεχίσει τον αγώνα για δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών, για εφαρμογή του νόμου για το Γενικό Σχέδιο Υγείας, για περαιτέρω βελτιώσεις στην Εργατική Νομοθεσία και τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

 

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στα θέματα Ασφάλειας και Υγείας στους τόπους  δουλειάς.

 

Το 30ον Παγκύπριο Συνέδριο χαιρετίζει την παραχώρηση κοινωνικών παροχών από την κυβέρνηση προς τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και γενικά το λαό.  Ταυτόχρονα στέλλει το μήνυμα ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας για τη διαφύλαξη και περαιτέρω βελτίωση τους.

 

Το Συνέδριο έδωσε πολλή προσοχή στα θέματα της ενότητας και συνεργασίας στο Συνδικαλιστικό Κίνημα. Υπογράμμισε την ανάγκη για διατήρηση και για πάρα πέρα επέκταση αυτής της συνεργασίας, κάλεσε δε τη Συντεχνία να εργαστεί με καλή θέληση για διαφύλαξη της ενότητας, γιατί αυτό απαιτεί το συμφέρον των ιδίων των εργαζομένων.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Το 30ον Παγκύπριο Συνέδριο ασχολήθηκε με την οργανωτική δουλειά που ανάπτυξε η Συντεχνία στο διάστημα που μεσολάβησε από το προηγούμενο Συνέδριο.

 

Η δουλειά που έγινε εκτιμήθηκε ως αρκετά θετική.  Αποφάσισε όπως η καλή δουλειά που έγινε, συνεχιστεί ούτως ώστε η Συντεχνία να είναι οργανωτικά έτοιμη και σε θέση να διεξάγει αποτελεσματικά τους σκληρούς αγώνες που αναμένονται λόγω της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας, των επιθέσεων του κεφαλαίου και των αντεργατικών οδηγιών που προωθούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Το Συνέδριο καλεί τα στελέχη και μέλη της Συντεχνίας να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τη δραστηριότητα τους, να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, έτσι που να βοηθήσουν τη Συντεχνία να αναπτυχθεί περαιτέρω στα οργανωτικά. Να καταστεί ακόμα πιο μαζική και πιο ισχυρή, γεγονός που θα τη βοηθήσει να υπερασπίζεται και να προωθεί προς λύση τα καθημερνά και άλλα προβλήματα των εργαζομένων.

 

Το Συνέδριο ασχολήθηκε και με το κυπριακό πρόβλημα. Κατά την περίοδο που ανασκόπησε έγιναν έντονες διεργασίες και υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις.

 

Χαιρετίζει τις προσπάθειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια για εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

 

Το Συνέδριο επαναβεβαιώνει την προσήλωση του, στον αγώνα για λύση του κυπριακού, η οποία να επανενώνει το λαό σε μια Δικοινοτική, Διζωνική, Ομοσπονδία.  Λύση λειτουργική και βιώσιμη, που θα αντικατοπτρίζει τα γνήσια συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Το 30ον Παγκύπριο Συνέδριο στέλλει μήνυμα αισιοδοξίας προς όλους τους εργαζόμενους των κλάδων της Συντεχνίας και καλεί όλους, σε αγώνα για να περιφρουρηθούν και επεκταθούν οι κατακτήσεις και η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, για να καταστούν η Συντεχνία και η ΠΕΟ, ακόμα πιο μαζικές και πιο δυνατές. Όλοι μαζί ενωμένοι οι εργαζόμενοι, να εργαστούν για την επαναπροσέγγιση των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου.

 

ΖΗΤΩ ΤΟ 30ον ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 

ΖΗΤΩ Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ

 

ΖΗΤΩ  Η  ΠΕΟ