• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

 

Στην Αθήνα στις 21 Σεπτεμβρίου 2016  υπεγράφη τριμερής συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ), της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ - ΠΕΟ και του Συνδικάτου Πετρελαιοειδών Αιγύπτου General Trade Union of Petroleum Workers (GTUPW).

Η Συμφωνία υπεγράφη από τον πρόεδρό της ΠΟΕ Παναγιώτη Κοντουσιάδη, από το Γενικό Γραμματέα της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Άθω Ελευθερίου και από τον Αντιπρόεδρο του συνδικάτου GTUPW Οsama Alieldin Mohamed Ismail, και περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

1) Ανάπτυξη και προώθηση της συνεργασίας και των φιλικών σχέσεων μεταξύ των τριών Οργανώσεων .

2) Συντονισμένη δράση που στοχεύει στην καλύτερη και αποδοτικότερη προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εργαζομένων.

3) Συνεργασία και συντονισμένη δράση με Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

4) Συντονισμένη δράση στην Ε.Ε. , Η.Ε., IMF, Παγκόσμια Τράπεζα και άλλων διεθνών οργανισμών σε θέματα που αφορούν τον τομέα ενέργειας .

5) Τα μέρη συμφώνησαν σε μόνιμη ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών για :

-Την κοινωνική και οικονομική κατάσταση μέσα στο πλαίσιο της ΠΟΕ Ελλάδος, της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Κύπρου και του GTUPW Αιγύπτου (απασχόληση του εργατικού δυναμικού, αμοιβή εργασίας, επίπεδο κοινωνικής προστασίας κλπ).

-Την οργάνωση της προστασίας της εργασίας και της τεχνικής ασφάλειας .

-Την επίλυση των προβλημάτων Υγείας και περιβαλλοντικής προστασίας .

-Τα προβλήματα της τεχνικής εκπαίδευσης, επανεκπαίδευσης, την αύξηση του επιπέδου προσόντων των εργαζομένων.

-Την πρακτική επίλυσης προβλημάτων για την αποκατάσταση κοινωνικών και εργασιακών σχέσεων .

- Τα προβλήματα στις δράσεις των συνδικάτων με ταυτόχρονη υποστήριξη στον αγώνα τους για καλύτερη διαβίωση και συνθήκες εργασίας των εργαζομένων που εκπροσωπούν.

6) Στα πλαίσια δημιουργίας μιας κοινής πολιτικής για την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των τριών συνδικάτων τα μέρη συμφώνησαν να συσκέπτονται μεταξύ τους σε επίπεδο επικεφαλής των 3 οργανώσεων στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Αίγυπτο .

7) Τα μέρη θεωρούν το παρόν συμφωνητικό ως πρώτο βήμα για την εγκαθίδρυση μιας μακροπρόθεσμης και συνεχούς συνεργασίας σε επίπεδο Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, η οποία θα περιλαμβάνει μια τακτική ανταλλαγή αντιπροσώπων των συνδικάτων χωρίς οικονομική συναλλαγή.

Με δήλωση του στο Ε.Β. ο Α. Ελευθερίου, ανάφερε πως μέσα στις σημερινές συνθήκες όπου αναπτύσσεται η τριμερής συνεργασίας των τριών κρατών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου σε θέματα που αφορούν την ΑΟΖ και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή, είναι απαραίτητη και η συνεργασία των συνδικάτων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.  Έγινε ήδη το πρώτο βήμα και θα υπάρξει και συνέχεια.

 

22/09/2016