• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΡΘΡΑ

 

Η ΟΕΒ το ΚΕΒΕ και οι «αυθαίρετες απεργίες»

 

Του Άθου Ελευθερίου

Γενικού Γραμματέα

ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ

 

Αφορμή για τη συγγραφή του άρθρου έδωσε η πρόσφατη στάση εργασίας εργαζομένων της Eurogate στο λιμάνι Λεμεσού και οι ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ). Των οργανώσεων των εργοδοτών που ουδέποτε ασχολήθηκαν με την ουσία οποιασδήποτε στάσης εργασίας και των ευθυνών που έχουν οι εργοδότες μέλη τους. Αντί τούτου επαναφέρουν συνεχώς την απαγόρευση των απεργιών υπό τον μανδύα της δήθεν ρύθμισης τους, στις ουσιώδεις υπηρεσίες.

Τι έγινε στην περίπτωση της πρόσφατης στάσης εργασίας στη Eurogate. Η συγκεκριμένη  εταιρεία ανέλαβε το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων στο Λιμάνι Λεμεσού πριν τρία χρόνια. Αυτή τη χρονική περίοδο και μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο πλήρωναν κανονικά και χωρίς οποιονδήποτε πρόβλημα τις υπερωρίες των εργαζόμενων τους με βάση την υφιστάμενη συμφωνία και πρακτική.  

Το τέλος Φεβρουαρίου πλήρωσε τις υπερωρίες του Ιανουαρίου, για να διαπιστώσουν οι εργαζόμενοι που είχαν υπερωρίες την ημέρα των Θεοφανίων (06/01/2020), ότι μονομερώς και ετσιθελικά ο εργοδότης τους και χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση, μείωσε τον τρόπο υπολογισμού της αποζημίωσης τους. Αφού ενημέρωσαν την εταιρεία, ζήτησαν να διορθωθεί  ο υπολογισμός με βάση την υφιστάμενη συμφωνία και πρακτική. Η εταιρεία αρνήθηκε με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε στάση εργασίας.

Δηλαδή η εταιρεία με την παραβίαση του τρόπου υπολογισμού της υπερωρίας προκάλεσε τη στάση εργασίας. Αυτό που φυσιολογικά θα ανέμενε κάποιος από την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ, θα ήταν η προτροπή στο μέλος τους να τήρηση την υφιστάμενη συμφωνία για να αποκατασταθεί και η ομαλότητα. Αυτό δηλαδή που τελικά έγινε 36 ώρες μετά την έναρξη της στάσης εργασίας, με αποτέλεσμα τον τερματισμό της. Δεν κέρδισαν οτιδήποτε οι εργαζόμενοι, ούτε και είχαν οποιονδήποτε αίτημα σε εκκρεμότητα. Απλά διεκδίκησαν αυτά που η εταιρεία εφάρμοζε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αυτό ήταν που ζητήθηκε εξ αρχής τόσο από την εταιρεία, όσο και από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του ΥΕΠΚΑ, όταν έκανε την παρέμβασή του με την έναρξη της στάσης εργασίας. Αντί τούτου είχαμε για ακόμα μια φορά τις ακραίες ανακοινώσεις της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ. Δεν τους ενδιέφερε πως αυτός που παραβίασε μονομερώς τη συμφωνία και μάλιστα απροειδοποίητα ήταν ο εργοδότης μέλος τους. Τον αθώωσαν, ίσως γιατί θεωρούν πως αυτοί δικαιούνται να παραβιάζουν τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, ενώ την ίδια στιγμή απαιτούν το σεβασμό του Κώδικα από τους εργαζόμενους.

Η στάση των εργοδοτικών οργανώσεων σε κάποιο βαθμό είναι κατανοητή, αν και διαφωνούμε με αυτή. Στηρίζουν ένα μέλος τους παρασιωπώντας τις ευθύνες του. Αυτό όμως που δεν είναι κατανοητό ούτε και αποδεκτό, είναι η θέση που πήρε το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων. Θεώρησε πως τα μέτρα που πήραν οι εργαζόμενοι ήταν κατά παράβαση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και έπρεπε να αρθούν αμέσως. Καμιά απολύτως αναφορά δεν υπήρξε στις ενέργειες και τις ευθύνες του εργοδότη που οδήγησαν στη στάση εργασίας, γιατί; Που πάει η έξωθεν καλή μαρτυρία και αντικειμενικότητα που οφείλει πάντοτε να έχει το ΥΕΠΚΑ;

Υστερόγραφο: Επαναφέρω παλαιότερη πρόταση μου προς τις οργανώσεις των εργοδοτών, για να προστατευτεί όπως ισχυρίζονται η κοινωνία από τις αυθαίρετες και παράλογες απαιτήσεις ομάδων εργαζομένων και να σωθεί η οικονομία του τόπου από δήθεν αχρείαστες απεργίες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εάν ποινικοποιήσουν τις μονομερείς και αυθαίρετες παραβιάσεις των υφιστάμενων συμφωνιών και του Κώδικα από τους εργοδότες. Μόνο τότε τα μέλη τους θα τις αποφεύγουν και με αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρχει λόγος για απεργίες. Ιδού η ρόδος κύριοι της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ, εάν πράγματι το ενδιαφέρον σας είναι η οικονομία του τόπου μας.

10/03/2020