• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΛΥΘΗΚΕ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ DP ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ

Πριν από λίγο το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων μας ενημέρωσε πως η εταιρεία DP WORLD Limasssol τους ενημέρωσε ότι έχει αποδεχτεί τη θέση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων για αναστολή των απολύσεων ώστε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων διαδικασία.

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ DP ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ

Σε συνέλευση των απεργών σήμερα το πρωί αποφασίστηκε η αναβολή της μετάβασης τους στη Λευκωσία.

ΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ DP ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας σε σημερινή του επιστολή κάλεσε την εταιρεία σε αναστολή οποιωνδήποτε απολύσεων και τις δύο πλευρές σε μεσολαβητική σύσκεψη στις 23/8/2021. Η Συνδικαλιστική πλευρά αποδέχτηκε από την πρώτη στιγμή την πρόταση του Υπουργείου, ενώ η εταιρεία μέχρι αργά το απόγευμα δυστυχώς δεν έδωσε καμία απάντηση.

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ - ΣΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ DP WORLD LIMASSOL

Με εκδικητικές απολύσεις προχώρησε σήμερα η εταιρεία DP WORLD LIMASSOL. Προσπάθησε να απολύση 4 εργαζόμενους οι οποίοι συμμετείχαν στην απεργία της περασμένης εβδομάδας. Άμεση και δικαιολογημένη η αντίδραση. Απεργία με τη στήριξη των Συντεχνιών.

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ… ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΛΗΞΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ

Ο αγώνας των εργαζομένων στην D.P. δικαιώθηκε με την υπογραφή της πρώτης συλλογικής σύμβασης και ως εκ τούτου λήγει η απεργία και οι εργαζόμενοι έπιασαν ήδη δουλειά.

Οι εργαζόμενοι κατήλθαν σε απεργία όταν η εταιρία αρνείτο να συμφωνήσει στη συνομολόγηση της συλλογικής σύμβασης. Χθες, μετά από πολύωρες συζητήσεις και αφού επήλθε συμφωνία στις διαπραγματεύσεις, η διεύθυνση της εταιρίας υπαναχώρησε.

Η DP ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ναυάγησαν τελικά οι προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των απεργών και της εταιρείας D.P. WORLD LIMASSOL και ως εκ τούτου η απεργία στο λιμάνι συνεχίζεται.

Για το ναυάγιο ευθύνεται η διεύθυνση της εταιρίας αφού ενώ είχε προηγηθεί συμφωνία στις διαπραγματεύσεις, αυτή δεν έγινε τελικά αποδεκτή από την εταιρία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Στις 14/9/2020 υποβλήθηκε για πρώτη φορά από την πλευρά μας προσχέδιο Συλλογικής Σύμβασης προς την εταιρεία, με καταγραφή του υφιστάμενου τρόπου εργασίας και υποβολή νέων αιτημάτων.

ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ DP WORLD LIMASSOL

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται από το πρωί οι εργαζόμενοι στην DP World Limassol, μια εκ των δυο διαχειριστριών εταιριών του λιμανιού Λεμεσού. Οι εργαζόμενοι ζητούν τα αυτονόητα, την υπογραφή της εταιρίας για τη σύμβαση εργασίας.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ NPT

Λευκωσία 24 Μαΐου 2021

Εταιρεία:

Nicosia Public Transport Services and Operations Ltd

Υπόψιν

Κύριου Daniel Alvarez

HR Director

Κύριου Χαράλαμπου Δ. Χαραλάμπους

Διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ NPT ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ

Τα αρμόδια Τμήματα του ΥΕΠΚΑ εντόπισαν τις παραβιάσεις,

που όμως συνεχίζονται.

Η εταιρεία λεωφορείων NPT από την έναρξη των εργασιών της στις 05/07/2020 παραβιάζει με τα ωράρια των δρομολογίων της, τις σχετικές νομοθεσίες.  Αυτό επιβεβαιώνουν τόσο το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ), όσο και το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων (ΤΕΣ) του ΥΕΠΚΑ.