• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΣΕΥ – ΠΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΟΡΟ ΤΗΣ  Υ.Ε.Α.Σ.Ε

 

Στις 25 Φεβρουαρίου 2010 τετραμελής αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ είχε συνάντηση με τον ΄Εφορο Υπηρεσίας Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών κον Κωνσταντίνο Λύρα παρόντος και του Ανώτερου Λειτουργού ΥΑΣΕ κου Παύλου Λουκαίδη.

 

 

Από πλευράς της συντεχνίας παρευρέθηκαν ο Γ.Γ. της ΠΑΣΕΥ συν. Σάββας Τούλουπος, ο Αναπληρωτής Γ.Γ. της της ΠΑΣΕΥ   συν. Χρύσανθος Αντωνιάδη, ο Επ. Γραμματέας Τμήματος Λευκωσίας συν. Κώστας Κωνσταντίνου και η συν. Μαρία Ψαρά οργανωτικό στέλεχος του Τμήματος Λεμεσού, συνάδελφοι που ασχολούνται από πλευράς συντεχνίας με τον Συνεργατισμό.

 

 

Στην συνάντηση τέθηκαν θέματα που απασχολούν το συνεργατικό κίνημα αλλά και εξειδικευμένα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στις ΣΠΕ.

 

Θέματα όπως η ανομοιομορφία στους όρους εργοδότησης μεταξύ των συνεργατικών, όπως οι κλίμακες μισθοδοσίας, τα σχέδια κινήτρων επιμόρφωσης του προσωπικού αλλά και στα σχέδια υπηρεσίας των εταιρειών. Από πλευράς του εφόρου λέχθηκε προς την συντεχνία ότι από πλευράς της υπηρεσίας του θα γίνει ότι είναι δυνατό για να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα πιο πάνω ζητήματα μέσα από τις δυσκολίες και τις ιδιομορφίες που αντιμετωπίζουν και τα ίδια τα ΣΠΕ λόγω της διαφοράς μεγέθους τους, όμως και αυτό σιγά-σιγά θα αντιμετωπισθεί μέσα από τις συγχωνεύσεις των μικρών εταιρειών είτε μεταξύ τους είτε με μεγαλύτερες.

 

 

Μας αναφέρθηκε επίσης ότι αρκετά ζητήματα τέτοιας υφής θα συζητηθούν και στην Τεχνική Επιτροπή που δημιουργήθηκε (και θα συνέλθει σύντομα) και απαρτίζεται από αντιπροσώπους των συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ και Ανώτερων Λειτουργών του Εφόρου Συνεργατισμού.

 

 

Ένα σημαντικό ζήτημα που τέθηκε από την συντεχνία προς τον ΄Εφορο ήταν επίσης η καθυστέρηση σε αρκετές περιπτώσεις  στην έγκριση των κανονισμών των ΣΠΕ μετά και την συμφωνία συντεχνίας και επιτροπών των εταιρειών.

 

 

 

 

Αυτό προκαλεί αρκετά προβλήματα τόσο στην Συντεχνία όσο και στις επιτροπές αλλά και στους υπαλλήλους αφού σε αρκετές περιπτώσεις διαφοροποιείται η αρχική συμφωνία συντεχνίας-επιτροπής χωρίς να ισχύει αναδρομικά η σχετική πρόνοια της σύμβασης.

 

 

Ο κος Λύρας από πλευράς του απάντησε ότι ήδη τα τμήματα εποπτείας έχουν στελεχωθεί σωστά από υπαλλήλους ώστε να μην υπάρχει από πλευράς τους οποιαδήποτε καθυστέρηση αλλά να εξετάζονται άμεσα τα όποια θέματα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα τους.

 

 

Η όλη συζήτηση αναπτύχθηκε σε ένα εποικοδομητικό κλίμα, ανταλάγησαν απόψεις από τις δυο πλευρές και εξάχθηκαν τέτοια συμπεράσματα τα οποία θα βοηθήσουν τόσο τη συντεχνία και τους συνεργατικούς υπαλλήλους στην επίτευξη των στόχων τους στην καλυτέρευση των όρων εργοδότηση  τους και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των συνεργατικών, αλλά και την βοήθεια της καλύτερης εποπτείας του συνεργατισμού από πλευράς εφόρου έτσι ώστε να έχουμε ένα υγιές και ανταγωνιστικό συνεργατικό Κίνημα όπου θα διαδραματίζει τον κοινωνικό του ρόλο στην κοινωνία της Κύπρου.

 

 

 

 

 

Για την ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ

 

Κώστας Κωνσταντίνου

 

Επ. Γραμματέας

ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ

 

 

 

 

25 Φεβρουαρίου 2010