• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ THΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στα πλαίσια ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων στις 23 Φεβρουάριου πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλλας Χαραλάμπους συνάντηση της ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ και της Ο.Ι.Υ.Κ ΣΕΚ με σκοπό την ενημέρωση των συντεχνιών για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την δημιουργία ημιδημοσίου οργανισμού ο οποίος θα προκύψει από την συνχώνευση του Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων και του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου που θα αναλάβει την εκπαίδευση και την αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρίες.

Όπως έχει τονισθεί από την κα. Υπουργό στόχος του νέου οργανισμού είναι να τεθούν οι βάσεις μιας πιο ορθολογιστικής αντιμετώπισης των ατόμων με αναπηρίες και νοητικής στέρησης να επιλυθούν περετέρων όλα τα προβλήματα εκπαίδευσης και αποκατάστασης τους και να θεσμοθετηθεί ο ρόλος ενός νέου Ιδρύματος αποκλειστικά αρμόδιου για αυτά τα άτομα.

Η υπουργός διαβεβαίωσε τις συντεχνίες ότι κανένας από το υφιστάμενο προσωπικό των δύο Ιδρυμάτων θα αποτελέσει την θέση εργασίας του ή θα θυματοποιηθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Ταυτόχρονα θα γίνει η κατάλληλη προετοιμασία από πλευράς λειτουργών του Υπουργείου για να ετοιμαστεί συγκεκριμένη πρόταση οργανωνικής δομής με τις θέσεις εργασίας και τα σχέδια υπηρεσίας και αφού συζητηθούν και συμφωνηθούν με τις Συντεχνίες να αποτελέσουν τους όρους εργοδότησης του νέου οργανισμού.

Όπως αναφέρθηκε ενημέρωση είχαν και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι φορείς όπως το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Σύνδεσμος Γονέων του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου. Η Υπουργός ζήτησε την συνεργασία και την στήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να υλοποιηθεί η πιο πάνω απόφαση που είναι πολύ σημαντική για τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειες τους.

Οι Συντεχνίες ευχαρίστησαν την Υπουργό για την άμεση ενημέρωση που είχαν και την διαβεβαίωσαν ότι από πλευράς τους θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να υλοποιηθεί η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του στο Εργατικό Βήμα ο Συνάδελφος Σάββας Τούλουπος Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ ευχαρίστησε την Υπουργό Εργασίας για τη λεπτομερή ενημέρωση που έγινε από μέρους της για το πιο πάνω θέμα αλλά και για το προσωπικό της ενδιαφέρον και την ευαισθησία της για τα άτομα με αναπηρίες.

Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που η Συντεχνία αντιμετωπίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που επιτέλους μετά από αρκετά χρόνια εγκρεμότητας και αβεβαιότητας για το μέλλον του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου το πρόβλημα παίρνει κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο πορεία επίλυσης του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετατροπή του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου σε ημικρατικό οργανισμό έγινε δεκτή με ανακούφιση από όλο το προσωπικό που ταλαιπωρήθηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια.