• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Aνοιγμα Εργασιών του 1ου Τακτικού Επαρχιακού Συνεδρίου  της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ Πάφου

Μάριος Ιγνατίου

Μέλος Επαρχιακής Επιτροπής

 

Συνάδελφε,

Επαρχιακέ γραμματέα της ΠΕΟ Πάφου και

Βουλευτή του ΑΚΕΛ Πάφου

Συνάδελφε Γ.Γ. της ΠΑΣΕΥ

 

Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Συναδέφισσες, συνάδελφοι

 

Εκ μέρους της απερχόμενης  Επαρχιακής Επιτροπής της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ Πάφου σας καλωσορίζω στις εργασίες του 1ου Τακτικού Επαρχιακού μας Συνεδρίου.

 

Μεσολάβησαν έξι χρόνια από την ίδρυση της συντεχνίας μας και η πορεία και η δράση της απέδειξε ότι δίκαια η ΠΕΟ αποφάσισε το 2003 τη δημιουργία μια συντεχνίας η οποία να ασχολείται αποκλειστικά με τους τομείς υπηρεσιών.

 

Στην περίοδο που ανασκοπούμε  σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις στο κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι, κοσμοϊστορικές θα τολμούσα να πω σε διάφορους τομείς και ζητήματα της καθημερινότητάς μας που σίγουρα επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τη ζωή των εργαζομένων και του κυπριακού λαού στο σύνολό του.

 

Τέτοιες εξελίξεις ήταν η ένταξη της Κύπρου ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου σ΄αυτά τα έξι χρόνια είχαμε οφέλη από την ένταξή μας, όμως είχαμε και νομοθεσίες και οδηγίες που ήταν ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Καλεστήκαμε και σταθήκαμε δίπλα από τους εργαζόμενους με αγώνες μας τόσο στην Κύπρο όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Είχαμε τις προεδρικές εκλογές του 2008 όπου με την σημαντική συμβολή ολόκληρου του κινήματος της αριστεράς καταφέραμε να εκλέξουμε στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Δημήτρη Χριστόφια έναν δικό μας άνθρωπο ο οποίος είναι γέννημα, θρέμμα της Εργατικής τάξης. Η σημαντική αυτή εξέλιξη θα βοηθήσει καταλυτικά στον ταξικό αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι στην Κύπρο τόσο για την επέκταση των εργατικών τους κεκτημένων όσο και για τη διαφύλαξη φυσικά όσον απολαμβάνουν σήμερα από τις αιχμηρές δαγκάνες του νεοφιλελευθερισμού και της καπιταλιστικής νέας τάξης πραγμάτων που εκπροσωπεί η συντηρητική δεξιά στις μέρες μας.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Το Συνέδριο μας θα ασχοληθεί και θα  εκτιμήσει τη δράση μας από το 2003 μέχρι σήμερα και θα καθορίσει τα νέα μας καθήκοντα μέχρι το επόμενο συνέδριο.

 

Αυτή την περίοδο η συντεχνία μας λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα στους κλάδους μας καθώς και την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας είχε βοηθήσει μέσα σε αυτές τις συνθήκες και βελτιώθηκε το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων στους κλάδους που εκπροσωπούμε.

 

Αδυναμίες και προβλήματα είχαμε γι αυτό με πνεύμα κριτικό μέσα από την συζήτηση και τον προβληματισμό να βρούμε τους τρόπους να τα ξεπεράσουμε έτσι που να καταστήσουμε την συντεχνία μας ακόμη πιο δυνατή για να είναι σε καλύτερη θέση να αγωνίζεται για τα δίκαια των εργαζομένων.

 

Για την καλύτερη διεξαγωγή των εργασιών του συνεδρίου προτείνω για προεδρείο τους πιο κάτω συναδέλφους:

 

1.    Σάββα Τούλουπο Γ.Γ. της ΠΑΣΕΥ

2.    Αντρέα Φακοντή Ε.Γ. της ΠΕΟ Πάφου

3.    Κώστα Ρώσσο Ε.Γ. της ΠΑΣΕΥ ΠΑΦΟΥ

4.    και τον υποφαινόμενο

 

 

Εγκρίνονται;

 

Παρακαλώ τα μέλη του προεδρείου να πάρουν τις θέσεις τους.