• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Μαίου 2009  στην Λευκωσία με μεγάλη επιτυχία το 1ον  Τακτικό Συνέδριο της Παγκύπριας Συντεχνίας εργαζομένων στις Υπηρεσίες ΠΑΣΕΥ – ΠΕΟ. Στις εργασίες του Συνεδρίου πήραν μέρος 151 εκλελεγμένοι αντιπρόσωποι από όλη την Κύπρο.

Εισηγητική ομιλία για τον απολογισμό της Δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Συντεχνίας για την περίοδο 2003 «έτος ίδρυσης της» μέχρι το  2008 κατατέθηκε από τον Συν. Σάββα Τούλουπο Γενικό Γραμματέα. Στην ομιλία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα οργανωτικής οικονομικής και συνδικαλιστικής δραστηριότητας της Συντεχνίας από την ίδρυση της μέχρι το τέλος του 2008. Αποτελέσματα τα οποία κρίθηκαν ως πολύ ικανοποιητικά για τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί συνδικαλιστικά η Συντεχνία τόσο στις αυξήσεις μισθών και παρεμφερών ωφελημάτων όσο και στην διαχρονική οργανωτική ανάπτυξη και συνδικαλιστική έκφραση των πιο πάνω κλάδων.

Τονίσθηκε η ανάγκη της περαιτέρω οργανωτικής ανάπτυξης της Συντεχνίας αφού στους κλάδους των Υπηρεσιών διαπιστώνεται χαμηλή οργανωτικότητα.

Τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτησε το Συνέδριο ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Συν. Πάμπης Κυρίτσης ο οποίος διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι το Κίνημα της ΠΕΟ θα συνεχίσει να στηρίζει την Συντεχνία σε όλες τις προσπάθειες και τους αγώνες στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους κλάδους των Υπηρεσιών. Ευχαρίστησε τα στελέχη και τα μέλη της ΠΑΣΕΥ για τα καλά αποτελέσματα και ευχήθηκε για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι τόσο τα αποτελέσματα όσο και η συλλογική δουλειά που παρουσιάζει η Συντεχνία δικαιώνουν πανηγυρικά την απόφαση του Κινήματος για την ίδρυση της.

Στο Συνέδριο πήραν τον λόγο και μίλησαν αρκετοί αντιπρόσωποι οι οποίοι με την σειρά τους εξέφρασαν την ευαρέσκεια τους για την προσφορά της Συντεχνίας. Έθεσαν και διάφορα ζητήματα και προβλήματα σχετικά με τους κλάδους που απασχολούνται.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την διακήρυξη που απευθύνεται προς τους εργαζόμενους.

Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησε ο έφορος Συντεχνιών Κος Ανδρέας Χριστοδούλου και άλλα Συνδικαλιστικά Στελέχη καθώς και προσκεκλημένοι από όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων εκπρόσωποι εργοδοτικών οργανώσεων του τμήματος εργασιακών σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων ανώτερα στελέχη και διευθυντές εταιρειών καθώς και συνάδελφοι από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Ο.Ι.Υ.Ε. Θάνος Βασιλόπουλος Γενικός Γραμματέας ο οποίος χαιρέτησε το Συνέδριο και Κώστας Λάζαρης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Κατεβάστε την ομιλία του Σάββα Τούλουπου