• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

 

ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Σε μία πετυχημένη σύσκεψη στελεχών της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ Λευκωσίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 στο Οίκημα της ΠΕΟ, έγινε μία εις βάθος ανάλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στο κλάδο και πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις για το μέλλον.

 

 

Μέσα από την συζήτηση που υπήρξε, τα στελέχη της Συντεχνίας αποφάσισαν να καλέσουν τους εργαζόμενους στην Οικοδομική Βιομηχανία να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μην υποκύπτουν στις καθημερινές αθέμιτες πιέσεις που κάποιοι σκόπιμα τους υποβάλλουν και να είναι έτοιμοι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, εάν δεν υπάρξουν λύσεις στα ζητήματα που παρουσιάζονται,  να αντιδράσουν έντονα και δυναμικά.

 

 

Παράλληλα η Σύσκεψη των στελεχών καταδίκασε τους γνωστούς κύκλους της Κυπριακής Κοινωνίας και τους διάφορους εκφραστές τους για την στάση τους που τηρούν απέναντι στους εργαζόμενους, προσπαθώντας να καταστρατηγήσουν ότι έχει κτιστεί στην πορεία του χρόνου με σκληρούς αγώνες και πολλές θυσίες.

 

 

Ιδιαιτέρα έντονη αντίθεση εκφράστηκε από τους συμμετέχοντες στην αύξηση του ορίου αφυπηρετήσης, στην κατάργηση της ΑΤΑ και στην εκμετάλλευση που τυγχάνει η φτηνή εργατική δύναμη στην Κύπρο.

 

 

Η σύσκεψη απευθυνόμενη στους εργαζόμενους στην Οικοδομική Βιομηχανία, έστειλε το μήνυμα ότι το Οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα στο Κλάδο παραμένει δυνατό, αξιόμαχο και έτοιμο να δώσει οποιονδήποτε αγώνα και αν χρειαστεί για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων .

 

 

Τέλος καλώντας τους εργαζόμενους να διαφυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού της ενότητα τους προτρέπει να συνταχθούν απόλυτα με τις δυνάμεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους και να ξεσκεπάζουν καθημερινά εκείνους που είτε άμεσα είτε έμμεσα φορώντας τον μανδύα του φιλεργάτη και εις τον όνομα της δήθεν σωτηρίας της Οικονομίας του τόπου, θέλουν να φέρουν τους εργαζόμενους σε συνθήκες άλλων εποχών, προστατεύοντας απόλυτα με την στάση τους  τον πλούτο και τους εκφραστές του.

 

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012