ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ  ΤΜΗΜΑΤΟΣ   ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΕΟ

Η Μορφωτική δουλειά για τη Συντεχνία Οικοδόμων της ΠΕΟ, αποτελεί μία σημαντική δραστηριότητα για αυτό μέσα στα πλαίσια της, το Τμήμα Λευκωσίας, πραγματοποίησε την Πέμπτη 14 Ιουνίου, ένα πολύ επίκαιρο  και ενδιαφέρον σεμινάριο με θέμα την «Απασχόληση και Ανεργία  σε Συνθήκες Οικονομικής Κρίσης». Το σεμινάριο παρουσιάσθηκε από τη συνάδελφο Ευαγγελία Σουμέλη, ερευνήτρια στο ΙΝΕΚ ΠΕΟ.

Στο σεμινάριο, έγινε μία πολύ εμπεριστατωμένη ανάλυση των συνθηκών που οδήγησαν στην Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και τις επιπτώσεις της πάνω στους εργαζόμενους . Μέσα από την παρουσίαση διαφάνηκε ότι η πολιτική που ακολούθησε το Νεοφιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης αλλά και  διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων, έχουν σαν στόχο τις εργατικές κατακτήσεις. Στην χώρα μας διαφάνηκε ότι τα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης ήταν ισορροπημένα σε σχέση με τις άλλες χώρες και είχαν σαν στόχο να είναι όσο το δυνατό πιο ανώδυνα για τους εργαζόμενους.

Μέσα στα πλαίσια της παρουσίασης προβλήθηκε και ένα πολύ επίκαιρο ντοκιμαντέρ που περίγραφε την πορεία των αποκρατικοποιήσεων σε διάφορες χώρες και κατέγραψε με  γλαφυρότητα την προσπάθεια των νεοφιλελεύθερων κύκλων για να περάσει Εθνικός πλούτος στα χέρια ιδιωτών.

Μέσα από τον διάλογο που ακολούθησε στην συνέχεια, διαφάνηκε ο έντονος προβληματισμός των Συναδέλφων για τα νέα μέτρα που θα ληφθούν ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί η ανεργία και οι επιπτώσεις της Οικονομικής Κρίσης. Τα μέτρα που θα ληφθούν , θα πρέπει να είναι ισορροπημένα και δεν θα πρέπει να επιβαρύνουν μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και τους έχοντες και κατέχοντας.

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012