ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ  ΤΜΗΜΑΤΟΣ   ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΕΟ

Μέσα στα πλαίσια της δράσης της Συντεχνίας Οικοδομών  για την Μορφωτική δουλειά και της προσφοράς του Ταμείου Αρωγής προς τα μέλη του, το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Ιουνίου 2012, το Τμήμα Λεμεσού πραγματοποίησε στα Αναπαυτήρια της ΠΕΟ, στα Περβόλια δύο Σεμινάρια με θέμα «Απασχόληση και Ανεργία  σε Συνθήκες Οικονομικής Κρίσης»  και ένα σεμινάριο για το σύστημα Υγείας. Το πρώτο σεμινάριο παρουσιάστηκε από τη συνάδελφο Ευαγγελία Σουμέλη, ερευνήτρια στο ΙΝΕΚ ΠΕΟ και το δεύτερο με θέμα το Σύστημα Υγείας από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της ΠΕΟ, συνάδελφο Σωτήρη Φελλά.

Στο πρώτο σεμινάριο με θέμα «Απασχόληση και Ανεργία  σε Συνθήκες Οικονομικής Κρίσης», έγινε μία πολύ εμπεριστατωμένη ανάλυση των συνθηκών που οδήγησαν στην Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και τις επιπτώσεις της πάνω στους εργαζόμενους . Μέσα στα πλαίσια της παρουσίασης προβλήθηκε και ένα πολύ επίκαιρο ντοκιμαντέρ που περίγραφε την πορεία των αποκρατικοποιήσεων σε διάφορες χώρες και κατέγραψε με  γλαφυρότητα την προσπάθεια των νεοφιλελεύθερων κύκλων για να περάσει Εθνικός πλούτος στα χέρια ιδιωτών.

Το δεύτερο σεμινάριο παρουσιάστηκε όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω από τον συνάδελφο Σωτήρη Φελλά, όπου έκανε μια διαχρονική παρουσίαση των ΕΤΚΑ ΠΕΟ και την δράση της ΠΕΟ για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών υγείας για τους εργαζόμενους. Μέσα από την παρουσίαση του συναδέλφου τονίστηκε ότι η ΠΕΟ θα συνεχίσει την δράση της μέχρι την εισαγωγή ενός Γενικού Συστήματος Υγείας όπου θα εξασφαλίζονται οι καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους.

Παράλληλα με την ευκαιρία των σεμιναρίων ο συνάδελφος αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, ενημέρωσε τους εργαζόμενους που παρακολούθησαν τα σεμινάρια για τις πρόνοιες της καινούργιας νομοθεσίας για την οργάνωση των εργαζομένων, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την οργάνωση των ανοργάνωτων χώρων δουλειάς.

Όπως έχει αναφερθεί και πιο πάνω τα δύο σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στα Αναπαυτήρια της ΠΕΟ, στα Περβόλια, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους εργαζόμενους  μέλη μας μαζί με τις Οικογένειες τους πέρασαν και αξιοποίησαν τον ελεύθερο τους χρόνο, κάτι που δείχνει την μεγάλη σημασία που έχει το Ταμείο Αρωγής Μελών της Συντεχνίας.

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012