• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

Πιο ευάλωτοι στη ζέστη οι ηλικιωμένοι
Η ΕΚΥΣΥ προτρέπει τους ηλικιωμένους να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από το καύσωνα που επικρατεί, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες στη Κύπρο

Ο κίνδυνος να προσβληθούν οι ηλικιωμένοι από θερμοπληξία, θερμική εξάντληση και κόπωση λόγω καύσωνα είναι ιδιαίτερα αυξημένος λόγω της ηλικίας τους που επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να αντιδρά στη ζέστη.
Η ΕΚΥΣΥ προτρέπει τους ηλικιωμένους να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από το καύσωνα που επικρατεί, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες στη Κύπρο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΥΣΥ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Συνάντηση ΕΚΥΣΥ με Υφυπουργό Πρόνοιας

 

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα που παρουσιάζονται στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας εδώ και 8 χρόνια συζήτησε αντιπροσωπεία της ΕΚΥΣΥ σε συνάντηση που είχε με την Υφυπουργό Πρόνοιας, κ. Αναστασία Ανθούση, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου.

ΠΕΡΑΣΤΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΑΝΑΠΑΥΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΥΣΥ

Περάστε όμορφες διακοπές στα Αναπαυτήρια της ΠΕΟ με την ΕΚΥΣΥ

Η ΕΚΥΣΥ, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα δώσει τη δυνατότητα σε συνταξιούχους να περάσουν τις διακοπές τους στα Αναπαυτήρια της ΠΕΟ στα Περβόλια, στο Πελέντρι, στον Καλοπαναγιώτη, στην Ορόκλινη και στην Πόλη Χρυσοχούς για τους μήνες Ιούλιο , Σεπτέμβριο και Οκτώβριο .

Η ΕΚΥΣΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΣΥ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Η ΕΚΥΣΥ ζητά να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ κι άλλα σημαντικά φαρμακευτικά σκευάσματα

Η ΕΚΥΣΥ εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ικανοποίησε πάγιο αίτημά της για την διεύρυνση των κριτηρίων συνταγογράφησης για φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία κυρίως νέοι ασθενείς καλούνταν μέχρι τώρα να πληρώσουν ολόκληρο το κόστος της αγοράς τους με ένα πολύ υψηλό ποσό. Όπως έχει ενημερώσει την αντιπροσωπεία της ΕΚΥΣΥ η διεύθυνση του ΟΑΥ αλλά και με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός, τα πιο κάτω φάρμακα Xarelto, Eliquis και Pradaxa μπορούν να τα προμηθεύονται οι ασθενείς μέσω του ΓΕΣΥ, αν πληρούν κάποια κριτήρια.

Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

Η αναλγησία της κυβέρνησης έφερε τους συνταξιούχους στα όριά τους

 

Πάρα πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι της ακριτικής κοινότητας Κάτω Πύργου. Η ακρίβεια τους έχει γονατίσει ενώ η απαράδεκτη συμπεριφορά της κυβέρνησης και η αναλγησία της τους δημιουργεί τεράστιες δυσκολίες, ταλαιπωρίες κτλ.

Η ΕΚΥΣΥ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ

Η ΕΚΥΣΥ καλεί την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και άμεσα να παραχωρήσει το τιμητικό επίδομα στους αιχμαλώτους

Πολλά είναι τα παράπονα και οι καταγγελίες που φτάνουν στην ΕΚΥΣΥ από αιχμαλώτους οι οποίοι περιμένουν να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που έχει δώσει η κυβέρνηση για το τιμητικό επίδομα, το οποίο αρχικά ανακοινώθηκε ότι θα ήταν 200 ευρώ τον μήνα και στην συνέχεια μειώθηκε στο σύνολό του κατά 600 ευρώ.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΚΥΣΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ

Μήνυμα αλληλεγγύης ΕΚΥΣΥ προς τους συνταξιούχους της Αλγερίας

Η ΕΚΥΣΥ , εκ μέρους των συνταξιούχων της Κύπρου, εκφράζει, με μήνυμα που απέστειλε, την αλληλεγγύη της προς τους συνταξιούχους της Αλγερίας και τους αγώνες τους.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΛΑΧΕΙΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΕΚΥΣΥ

ΚΛΗΡΩΣΗ ΛΑΧΕΙΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΕΚΥΣΥ , ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 5 Ιουλίου 2022

Πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου, ύστερα από μια εβδομάδα αναβολής, η κλήρωση του λαχείου του Παγκύπριου Ταμείου Ευημερίας συνταξιούχων της ΕΚΥΣΥ. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι οι εξής: 1865, 2458, 2267, 0103, 3722, 2801, 5042, 4190, 1519, 5541, 0437 και 0704.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΑΥ-ΓΕΣΥ

Τα προβλήματα των συνταξιούχων στον τομέα της υγείας συζητήθηκαν με τον Υπουργό και τον ΟΑΥ- ΓΕΣΥ

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα είχαν την Παρασκευή 8 Ιουλίου Οργανώσεις των συνταξιούχων, της Βουλής των Γερόντων και του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού. Η συνάντηση έγινε ύστερα από δέσμευση του Υπουργού προς την ΕΚΥΣΥ μετά την μεταξύ τους συνάντηση στις 7 Απριλίου όπου συζητήθηκαν τα ίδια προβλήματα.

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Δεν αποκλείουν τη λήψη μέτρων οι συνταξιούχοι
Διεκδικούν άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο βιοτικό τους επίπεδο και στην ποιότητα ζωής τους

Αγανακτισμένοι είναι οι συνταξιούχοι μέλη της ΕΚΥΣΥ στην Πάφου οι οποίοι πραγματοποιήσαν συνελεύσεις στον Μούτταλο, στην Κισσόνεργα και στην Χλώρακα την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022.