• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΚΟΠΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ KΑΙ ΣΚΟΠΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα της Π .Ε. Ο από τον καιρό της ίδρυσης του πάντοτε έθετε τα προβλήματα της εργαζόμενης νεολαίας στο επίκεντρο της προσοχής του.

Μέσα στα πλαίσια αυτά , η Π. Ε .Ο τον Απρίλιο του 1958 αποφάσισε την δημιουργία του Γραφείου Εργατικής Νεολαίας , το οποίο μελετά και βοηθά στην προώθηση εξειδικευμένων προβλημάτων των νέων εργαζομένων.

Το Γραφείο Εργατικής  Νεολαίας της Π .Ε .Ο σε συνεργασία με το υπόλοιπο Συνδικαλιστικό Κίνημα της Π .Ε .Ο δραστηριοποιείται σε θέματα  που απασχολούν τους νέους όπως είναι η ανεργία και η υποαπασχόληση , ο επαγγελματικός προσανατολισμός , η διατήρηση και βελτίωση των κατώτατων μισθών , η ασφάλεια και υγεία των νέων εργαζομένων , η απόκτηση στέγης.

Το Γραφείο Εργατικής Νεολαίας της Π . Ε . Ο.  πέραν από την εξειδικευμένη του δράση , ασχολείται και με την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί και  αφορά τα κοινωνικά αδιέξοδα των νέων.

Επισημαίνουμε ως σημαντικά προβλήματα τα ναρκωτικά , το AIDS , την νεανική παραβατικότητα , τις διακρίσεις , την υγιή απασχόληση των νέων στον ελεύθερο τους χρόνο.

Ένας άλλος τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται το Γραφείο Νεολαίας της Π . Ε . Ο είναι η μόρφωση , η πολιτιστική δραστηριότητα και η προσφορά ανάπαυσης προς τους νέους.

Το Γραφείο Εργατικής Νεολαίας δίδει ιδιαίτερη σημασία στην μόρφωση των νέων εργαζομένων με την διοργάνωση σεμιναρίων ποικίλου περιεχομένου.

Ακόμη διατηρεί χορευτικά συγκροτήματα , και διοργανώνει ή συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σε ότι αφορά την ανάπαυση ιδιαίτερα σημαντική είναι η διοργάνωση της Παιδικής Κατασκήνωσης με την συμμετοχή παιδιών από μέλη της Π Ε Ο .

Ακόμη το Γραφείο Εργατικής Νεολαίας πραγματοποιεί αρκετές άλλες δραστηριότητες όπως είναι οι επισκέψεις και η προσφορά δώρων σε στρατόπεδα και ιδρύματα , η διοργάνωση αθλητικών τουρνουά , η διατήρηση σελίδας στο Εργατικό Βήμα .

Το Γραφείο Εργατικής Νεολαίας συμμετέχει στο Γενικό Συμβουλευτικό Σώμα και την Συνδικαλιστική Επιτροπή του Οργανισμού Νεολαίας και είναι μέλος και συμμετέχει στις δραστηριότητες του Συμβουλίου Κύπρου για Διεθνή Συνεργασία.

Επίσης συμμετέχει στο Συμβούλιο Μαθητείας , στην Συμβουλευτική Επιτροπή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στην Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού.