• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

YOUTH IN ACTION

   

 

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

 

« Οι Συνθήκες Εργασίας των νέων μέσα από το φακό του χρόνου- Η αναγκαιότητα του συνδικαλισμού»

 

Για την ΠΕΟ ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς και τις εργασιακές συνθήκες που υπόκεινται αποτελεί κομμάτι των ευρύτερων αγώνων της που διεξάγει διαχρονικά για προάσπιση των δικαιωμάτων της κυπριακής εργατικής τάξης. Λόγω αυτού και μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος « Νέα Γενιά σε Δράση» με πρωτοβουλία του Γραφείου Εργατικής Νεολαίας και του Ιστορικού Εργατικού Μουσείου ΠΕΟ , θα αναπτυχθούν μέσα στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος με γενικό τίτλο «Οι Συνθήκες Εργασίας των νέων μέσα από το φακό του χρόνου- Η αναγκαιότητα του συνδικαλισμού» μια σειρά από δραστηριότητες υπό μορφή έρευνας που αποσκοπούν στην ενημέρωση και την γνωριμία της νεολαίας με τις συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν από το 1920-1950 σε σχέση με το σήμερα και πως οι τωρινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες επηρεάζουν τους νέους σε σχέση με την εργασία. Μέσα από ένα ταξίδι στην ιστορία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος οι νέοι που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να ερευνήσουν και να αναλύσουν τις εργασιακές συνθήκες των νέων και συγκεκριμένα θα καταπιαστούν με ζητήματα όπως την ανεργία και τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης χωρίς την προστασία της συλλογικής σύμβασης. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 91 μέρες, από την 1η Απριλίου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 και οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στο οίκημα της ΠΕΟ Λευκωσίας. Κύριος στόχος της συγκεκριμένης δράσης  είναι ο προβληματισμός και η ενημέρωση της νέας γενιάς για αυτά τα διαχρονικά φαινόμενα. Το αποτέλεσμα της έρευνας θα κωδικοποιηθεί σε έκθεση φωτογραφίας μετά από αξιολόγηση του φωτογραφικού αρχείου της ΠΕΟ, παρουσίαση μέσω power point κατά τη διάρκεια διάλεξης-συζήτησης ενώ θα δημοσιοποιηθούν και στην ιστοσελίδα της ΠΕΟ.

 

  • Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»