• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

YOUTH IN ACTION

   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση με θέμα «Οι συνθήκες εργασίας των νέων μέσα από το φακό του χρόνου- Η αναγκαιότητα του συνδικαλισμού» πουδιοργανώθηκε από το Ιστορικό Μουσείο της ΠΕΟ και το Γραφείο Εργατικής Νεολαίας της ΠΕΟ στα πλαίσια δραστηριοτήτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Youth in action. Το πρόγραμμα ξεκίνησε την 1η Απριλίου και έληξε στις 30 Ιουνίου 2013 με την παράδοση των youthpass στους συμμετέχοντες από τον Γραμματέα του Γραφείου Εργατικής Νεολαίας ΠΕΟ Σταύρο Αντρέου.

 

Η δράση είχε το χαρακτήρα μιας ιστορικής έρευνας/ αναδρομής των εργασιακών συνθηκών των νέων από τη δεκαετία του 1930 και μέχρι οι νέοι να κερδίσουν το δικαίωμα της οργάνωσης σε συντεχνίες, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και αναλύθηκε γιατί σήμερα είναι τόσο σημαντικό οι νέοι εργαζόμενοι να συνδικαλίζονται. Έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία και την αβεβαιότητα και γίνονται το υποψήφιο θύμα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και της υπόσκαψης της συλλογικής σύμβασης. Βιώνουν τις διακρίσεις, την περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η σημερινή νεολαία πρέπει να κατανοήσει ότι μόνο με την οργανωμένη πάλη μέσω των συντεχνιών μπορεί να προστατευτεί το δικαίωμα τους στην εργασία και  να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα.

 

«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»