• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

YOUTH IN ACTION

   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με συμμετοχή περίπου 30 ατόμων, μαθητών και φοιτητών η διάλεξη-συζήτηση με θέμα «Οι συνθήκες εργασίας των νέων μέσα από το φακό του χρόνου- Η αναγκαιότητα του συνδικαλισμού». Η διάλεξη διοργανώθηκε από το Ιστορικό Μουσείο της ΠΕΟ και το Γραφείο Εργατικής Νεολαίας της ΠΕΟ στα πλαίσια δραστηριοτήτωντου ευρωπαϊκού προγράμματος Youth in action. Η διάλεξη έγινε στις 30 Μαϊου 2013 στο οίκημα της ΠΕΟ Λευκωσίας με ομιλητή τον Γραμματέα του Γραφείου Εργατικής Νεολαίας ΠΕΟ Σταύρο Αντρέου.

Η διάλεξη είχε το χαρακτήρα μιας ιστορικής αναδρομής των εργασιακών συνθηκών των νέων από τη δεκαετία του 1930 και μέχρι οι νέοι να κερδίσουν το δικαίωμα της οργάνωσης σε συντεχνίες, ενώ παράλληλα συζητήθηκε γιατί σήμερα είναι τόσο σημαντικό οι νέοι εργαζόμενοι να συνδικαλίζονται καθώς  αντιμετωπίζουν τις ολέθριες επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.. Έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία και την αβεβαιότητα και γίνονται το υποψήφιο θύμα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και της υπόσκαψης της συλλογικής σύμβασης. Βιώνουν τις διακρίσεις, την περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

 «Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ