• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΘΕΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΟ

 

«Το Γραφείο Εργατικής Νεολαίας της ΠΕΟ σε γενικές γραμμές λειτούργησε και φέτος μέσα σε ικανοποιητικά πλαίσια και έγιναν θετικά βήματα για την περαιτέρω δραστηριοποίηση του. Εκτιμούμε ότι υπό τις περιστάσεις και παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα, υπάρχει αναβάθμιση στη δουλειά μας και αναπτύσσονται δραστηριότητες και πρωτοβουλίες. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι την ανάγκη για συνεχή στήριξη από την πλευρά των Τμηματικών Συμβουλίων και των Συντεχνιών της προσπάθειας αυτής», είπε ο Γραμματέας του Κεντρικού Γραφείου Εργατικής Νεολαίας της ΠΕΟ, Πιερής Πιερή, στη διάρκεια συνεδρίας του Γραφείου που πραγματοποιήθηκε την 31η Ιανουαρίου.

 

 

Στη συνεδρία τα μέλη του Κεντρικού Γραφείου Εργατικής Νεολαίας της ΠΕΟ έκαναν εκτίμηση της δράσης του για το 2010 και έθεσαν τους στόχους για τη νέα χρονιά.

 

 

Συγκεκριμένα, η δράση του Γραφείου στους διάφορους τομείς για την περυσινή χρονιά καταγράφοντας ως εξής:

 

 

Επαφή με νέους εργαζόμενους

Η επαφή με τους νέους εργαζόμενους είναι ένας σημαντικό τομέας της δράσης του Γραφείου Νεολαίας, γιατί αυτό θα δώσει τη δυνατότητα ώστε να αναδείξει το Γραφείο διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να προωθήσει τις εισηγήσεις και τις θέσεις της ΠΕΟ.

 

 

Για το κεφάλαιο αυτό, το 2010 τέθηκε η συνεργασία του Γραφείου Νεολαίας της ΠΕΟ με την ΕΔΟΝ σε μια νέα βάση και διοργανώθηκαν εκδηλώσεις για την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις στους νέους.

 

 

Επίσης, τόσο στην Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό διοργανώθηκαν συνεδρίες του Γραφείου Νεολαίας στις οποίες κλήθηκαν και συμμετείχαν νέοι εργαζόμενοι από τους χώρους εργασίας που επιθεωρούν Συντεχνίες της ΠΕΟ.

 

 

Παιδική Κατασκήνωση Γραφείου Εργατικής Νεολαίας της ΠΕΟ

Η κατασκήνωση λειτούργησε και το 2010 στα Αναπαυτήρια της ΠΕΟ στα Περβόλια. Στην κατασκήνωση, που διάρκεσε τρεις εβδομάδες συμμετείχαν περίπου 488 παιδιά.

 

 

Η συνεδρία του Κεντρικού Γραφείου Εργατικής Νεολαίας της ΠΕΟ εκτίμησε τη λειτουργία της ως επιτυχημένη και ταυτόχρονο επεσήμανε κάποιες παραλείψεις και αδυναμίες, οι οποίες με το σωστό χειρισμό θα αποφευχθούν στην επόμενη διοργάνωση.

 

 

Δραστηριότητες και εκδηλώσεις Επαρχιακών Γραφείων Νεολαίας ΠΕΟ

Το 2010 έγιναν αρκετές δραστηριότητες που δίνουν το στίγμα της ευρύτερης προσφοράς της ΠΕΟ προς την κοινωνία. Οι εκδηλώσεις αυτές είχαν αρκετή επιτυχία αλλά όπως τονίστηκε στη συνεδρία θα πρέπει να γίνεται συνεχής προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωσή τους.

 

 

Συγκεκριμένα:

 

 

Στη Λευκωσία έγιναν επισκέψεις σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επίσης, διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Γυναικών η ετήσια παιδική γιορτή των Φώτων.  Διοργανώθηκε ακόμη τουρνουά mini football με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς και δύο βραδιές μπουάτ που ήταν αρκετά επιτυχημένες.

 

 

Στη Λεμεσό διοργανώθηκε το καθιερωμένο  τουρνουά mini football με αξιόλογη συμμετοχή. Επίσης, στελέχη του Γραφείου Νεολαίας και Γυναικών επισκέφτηκαν την ΑΝΩΣΗ. Ακόμη, ετοιμάστηκε καρναβαλίστικο άρμα το οποίο συμμετείχε στην καθιερωμένη παρέλαση. Επιπρόσθετα, το Επαρχιακό Γραφείο Νεολαίας ΠΕΟ Λεμεσού πραγματοποίησε την καθιερωμένη πλέον εκστρατεία καθαριότητας, διοργάνωσε με επιτυχία σκοπευτικούς αγώνες και εκπροσωπήθηκε στα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας.

 

 

Στη Λάρνακα διοργανώθηκε θεατρική παράσταση τα Χριστούγεννα και βραδιά με κουβανική μουσική. Πραγματοποιήθηκε ακόμη από το Γραφείο Νεολαίας ΠΕΟ Λάρνακας με επιτυχία μια μίνι κρουαζιέρα καθώς και τουρνουά μπόουλιγκ.

 

 

Στην ελεύθερη Αμμόχωστο το Επαρχιακό Γραφείο Νεολαίας ΠΕΟ Αμμοχώστου πραγματοποίησε με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων επισκέψεις σε φυλάκια της Εθνικής Φρουράς και σε συνεργασία με το Γραφείο Γυναικών επισκέφθηκε ιδρύματα στην περιοχή όπου προσέφεραν δώρα. Πραγματοποίησε ακόμη με επιτυχία την ετήσια παιδική γιορτή που είναι αφιερωμένη στην επέτειο της παγκόσμιας ημέρας του παιδιού που είναι την 1η Ιουνίου.

 

 

Στην Πάφο έγινε η ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή καθώς και επισκέψεις σε στρατόπεδα της επαρχίας. Επίσης στην επαρχία Πάφου λειτουργεί με αρκετή επιτυχία το χορευτικό συγκρότημα «ΤΟ ΠΟΡΙΖΙΝ».

 

 

Στόχος του 2011: Ακόμη πιο έντονη παρουσία ανάμεσα στους νέους εργαζόμενους

 

Θέτοντας τους στόχους του Κεντρικού Γραφείου Νεολαίας της ΠΕΟ για το 2011, η συνεδρία τόνισε πως κύριο μέλημα θα είναι η ακόμη πιο έντονη παρουσία του ανάμεσα στους νέους εργαζόμενους, μέσα από διάφορες δραστηριότητες που θα διοργανωθούν τη νέα χρονιά αλλά και με την βοήθεια που θα προσφέρουν τα στελέχη του στη διοργάνωση και την επιτυχή πραγματοποίηση εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει η ΠΕΟ.

 

 

Συγκεκριμένα, ένα από τα κυριότερα καθήκοντα του μηχανισμού της ΠΕΟ είναι η διοργάνωση και η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς, όπου φέτος αποκτούν ιδιαίτερη σημασία αφού το κίνημα της ΠΕΟ θα γιορτάσει τα 70 χρόνια ζωής και δράσης του. Όπως επισημάνθηκε στη συνεδρία, θα πρέπει τα στελέχη του Γραφείου Νεολαίας να συμβάλουν σε όλα τα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν ώστε να στεφθούν με επιτυχία όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει το Κίνημα σε επαρχιακό και παγκύπριο επίπεδο.

 

 

Σε ότι αφορά το Γραφείο Νεολαίας τέθηκε η εισήγηση όπως διοργανωθεί Φεστιβάλ Νέων Εργαζομένων το φθινόπωρο του 2011, το οποίο να είναι αφιερωμένο στα 70χρονα της ΠΕΟ. Η διοργάνωση του αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.

 

 

Σε ότι αφορά την επαφή με τους νέους εργαζόμενους, επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και το 2011 με το κάλεσμά τους σε διάφορες δραστηριότητες του Γραφείου.

 

 

Επίσης, στη συνεδρία τονίστηκε ότι ο Γραφείο Νεολαίας της ΠΕΟ πρέπει να αξιοποιήσει τις σχέσεις της Ομοσπονδίας με τις Τουρκοκυπριακές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και να αναπτύξει δράσεις με νέους Τ/κ.

 

 

Τέλος, αναφέρθηκε ότι το 2011 σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου-ΙΝΕΚ ΠΕΟ, τα Τμηματικά Συμβούλια της ΠΕΟ και με το Μορφωτικό Γραφείο της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά σεμινάρια με στόχο τον καταρτισμό των νέων εργαζομένων και των στελεχών του Γραφείου.