• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΟΙ ΝEΟΙ ΕΡΓΑΖOΜΕΝΟΙ ΕΝAΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤHΣΕΙΣ

 

Το Γραφείο Εργατικής Νεολαίας της ΠΕΟ διοργάνωσε την Πέμπτη 28 Ιουνίου αγώνα ποδοσφαίρου με σύνθημα «Οι νέοι εργαζόμενοι ενάντια στις εξαρτήσεις». Ο αγώνας ποδοσφαίρου έγινε στα πλαίσια εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια μέρα κατά των Ναρκωτικών.

 

Η 26η Ιουνίου ανακηρύχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών το 1978 σε Συνέλευση της ολομέλειας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θέλοντας να εκφράσει την αγωνία και την βαθιά ανησυχία της ανθρωπότητας για την ουσιοεξάρτηση.

 

Το Γραφείο της Εργατικής Νεολαίας της ΠΕΟ δεν μπορούσε παρά να συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου δηλώνοντας έτσι την θέληση του να αγωνιστεί και να συμβάλει στην πάταξη της μάστιγας των εξαρτήσεων.

 

Ζούμε σε μια κοινωνική πραγματικότητα στην οποία παρουσιάζεται ως υπέρτατη αξία το χρήμα και υπέρτατος στόχος η απόκτηση του με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο. Σε μια κοινωνική πραγματικότητα που χαρακτηρίζεται από κρίση αξιών και θεσμών, από φαινόμενα σήψης και διαφθοράς, στην οποία επικρατεί ένας σκληρός και ανελέητος ανταγωνισμός στις κοινωνικές σχέσεις. Αυτή η κατάσταση ευνοεί την εξάπλωση και τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Από την άλλη μέσα στον διεθνή καταμερισμό εργασίας η εξαθλίωση ολόκληρων χωρών τις μεταβάλλει σε χώρες παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Τα μυθικά κέρδη από τη διακίνηση αυτών των ουσιών οδηγούν στη δημιουργία ολόκληρων παράνομων δικτύων που φτάνουν μέχρι και την χώρα μας.

 

Η εξάπλωση και χρήση ναρκωτικών ουσιών δεν αφορά μόνο κάποιες μικρές περιθωριακές ομάδες αλλά έχει ήδη πάρει ευρύτερες κοινωνικές διαστάσεις.

 

Το Γραφείο Εργατικής Νεολαίας της ΠΕΟ εκτιμά ότι στην Κύπρο γίνεται σοβαρή προσπάθεια από την πολιτεία και από τις αρμόδιες αρχές για πάταξη της μάστιγας κατά των ναρκωτικών. Ως εκ τούτου νιώθει την ανάγκη να χαιρετίσει την υιοθέτηση αρκετών μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση όπως:

 

1.Υπογραφή Μνημονίου με Υπουργείο Άμυνας, που περιλαμβάνει προληπτικές δράσεις στην Εθνική Φρουρά.

 

 

2.Επέκταση θεραπείας με υποκατάστατα.

 

3.Δημιουργία εξειδικευμένου κλειστού προγράμματος για γυναίκες.

 

4.Αναβάθμιση των υπηρεσιών θεραπείας της εξάρτησης σε κρατούμενους στις φυλακές.

 

5.Ετοιμασία της Εθνικής Στρατηγικής για τις παράνομες ουσίες, όπου για πρώτη φορά περιλαμβάνει την επιβλαβή κατανάλωση αλκοόλ.

 

6.Στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ε.Ε., διαμόρφωση της νέας Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Ναρκωτικά 2013-2020.

 

Καταληκτικά το Γραφείο Εργατικής Νεολαίας της ΠΕΟ δηλώνει έτοιμο να αγωνιστεί με τις δυνάμεις που διαθέτει καθώς και να συμβάλει ούτως ώστε η  νεολαία μας να δραπετεύσει από την μιζέρια των ναρκωτικών και  να παλέψει για τα δικαιώματα της στη ζωή, στη δουλειά, στη μόρφωση, για μια καλύτερη ζωή και έναν άλλο κόσμο.