• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ομιλία του Προέδρου της ΝΤΕΒ-ΙΣ, Μεχμέτ Σεϊς26 Σεπτέμβριου 2009

 

Για σας αγαπητοί φίλες και φίλοι,

 

 

 

Ως ΠΕΟ και ΝΤΕΒ-ΙΣ, σήμερα είμαστε εδώ για το εργαστήριο και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται από τις γυναίκες μέλη μας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας για την Παγκόσμια Μέρα της Ειρήνης. Καλώς ήρθατε.

 

 

 

Οι κοινές εργασίες των Γραφείων Γυναικών των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων που ξεκινούν σήμερα και θα συνεχίσουν αύριο και καθώς οι κοινές δραστηριότητες που οργανώνονται προγραμματισμένα και συχνά από ΠΕΟ και ΝΤΕΒ-ΙΣ, συμβάλλουν πράγματι πολύ θετικά για την επαναπροσέγγιση των κοινοτήτων μας και για την επανένωση της Κύπρου μας.

 

 

 

Αδιαμφισβήτητη και πασιφανής αλήθεια είναι πια ότι οι δραστηριότητες μας έχουν σημαντική θέση στον αγώνα για την ειρήνη και τους εργαζόμενους στην Κύπρο. Εμείς πρέπει οπωσδήποτε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας περισσότερο για να ανταποκριθούμε ακόμα καλύτερα στα καθήκοντα μας. Γιατί η Κύπρος είναι η πατρίδα μας. Γιατί εμείς αγαπάμε την πατρίδα μας και τους ανθρώπους μας. Γιατί εμείς οι Κύπριοι έχουμε πολύ ωραίες κοινές αξίες.

 

 

 

Οι Κύπριοι έζησαν σε συνθήκες ειρήνης αιώνες μαζί. Μαζί εργάστηκαν, μαζί αγωνίστηκαν. Από κοινού δημιούργησαν την κουλτούρα τους, τις αξίες τους. Για να μπορούμε να ξαναζήσουμε μαζί αυτές τις αξίες είναι πολύ σημαντική η συνέχιση των αγώνων των συντεχνιών μας με όραμα την ειρήνη. Για αυτό πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας.

 

 

 

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

 

 

 

Εμείς οι Κύπριοι, ζήσαμε όλοι μας μαζί στην Κύπρο, στην κοινή μας πατρίδα πολλές πίκρες και βάσανα  που προκάλεσε ο ιμπεριαλισμός με την τακτική «διαίρει και βασίλευε». Μαζί ζήσαμε τις απαράδεκτες καταστάσεις που προκάλεσαν ο ιμπεριαλισμός και το όπλο του ο σοβινισμός οι οποίες έφτασαν μέχρι και την διχοτόμηση του νησιού μας

 

 

 

Τώρα είναι ώρα να παραμερίσουμε αυτές τις κακές μέρες για τις οποίες δεν ευθυνόμαστε εμείς οι Κύπριοι ώστε να μην τις ζήσουμε ξανά και να κτίσουμε μαζί το ελπιδοφόρο μέλλον μας στην κοινή μας πατρίδα. Αυτό θέλει αγώνα, θέλει καρδιές με θάρρος.

 

 

 

Εσείς, θαρραλέες μου φίλες και φίλοι, εσείς πήρατε πάντοτε την τιμημένη σας θέση στον αγώνα για την ειρήνη. Το σημείο που έχουμε φτάσει είναι αποτέλεσμα των αγώνων.

 

 

 

Οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού συνεχίζονται. Αυτή η διαδικασία είναι μια σημαντική ευκαιρία για να φτάσουμε στην ειρήνη. Πρέπει να την αξιοποιήσουμε καλά και να μην επιτρέψουμε σε κανένα να χαθεί αυτή η ευκαιρία.

 

 

 

Γυναίκες μέλη των συντεχνιών μας, σύζυγοι μας, μάνες μας,  κόρες μας, αδελφές μας, εσείς οι βασανισμένες γυναίκες της πατρίδας μας που νοσταλγείτε την ειρήνη,

 

 

 

Εσείς επηρεάζεστε περισσότερα από όλους από την οδύνη στην χωρά μας. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από όλους τι σημαίνουν οι πίκρες και τα βάσανα του πολέμου. Επίσης εσείς γνωρίζετε καλύτερα από όλους, τι θα σημαίνει η ειρήνη.

 

 

 

Τελειώνοντας σας χαιρετώ ξανά με σεβασμό.