• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΟΜΙΛΙΕΣ

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΟ ΓΙΑ

ΤΗΝ 8η ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

 

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η εκστρατεία του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ προς τιμήν της επετείου της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

 

Η εκστρατεία με τίτλο «Ο αγώνας για ισότητα δεν σταματά ποτέ» ξεκίνησε την 1η Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 του μήνα.

 

Στη διάρκειά της πραγματοποιούνται δεκάδες Γενικές Συνελεύσεις σε χώρους εργασίας και εκατοντάδες επαφές με εργαζόμενες, με στόχο να φτάσει το μήνυμα της ΠΕΟ για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη παντού.

 

Ταυτόχρονα, χαρίζονται 30,000 περίπου γαρίφαλα, ως ένδειξη εκτίμησης της ΠΕΟ προς τις εργαζόμενες, καθώς και η ειδική έκδοση του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ με τίτλο «Γνωρίζω-Οργανώνομαι-Διεκδικώ», η οποία τυπώθηκε και μοιράζεται από την ΠΕΟ με την ευκαιρία της 8ης του Μάρτη.

 

Ειδική ενημερωτική έκδοση

 

Η εν λόγω έκδοση περιλαμβάνει Νομοθεσίες που αφορούν την Ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στην εργασία καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

 

Το νομοθετικό πλαίσιο για την ισότητα των φύλων που έχουμε πετύχει μέσα από αγώνες, κρίνεται αρκετά ικανοποιητικό. Όμως η αξία μιας νομοθεσίας εξαργυρώνεται με την έμπρακτη εφαρμογή της και η εφαρμογή των προνοιών των νομοθεσιών από το κράτος και την κοινωνία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δυνατότητα και την έκταση της διεκδίκησης των δικαιωμάτων από τους πολίτες. Οι πολίτες και στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι γυναίκες για να μπορούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους θα πρέπει πρώτα από όλα να τα γνωρίζουν.

 

Στην ειδική έκδοση περιλαμβάνονται οι Νόμοι περί ίσης Μεταχείρισης Ανδρών και Γυναικών στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, περί ίσης Μεταχείρισης Ανδρών και Γυναικών στα Επαγγελματικά Σχέδια Κοινωνικών Ασφαλίσεων, περί Καταβολής Ίσης Αμοιβής μεταξύ Ανδρών και Γυναικών για την ίδια εργασία ή εργασία στην οποία αποδίδεται ίση αξία, περί Προστασίας της Μητρότητας, περί Γονικής Άδειας και Άδειας για Λόγους Ανωτέρας Βίας. Επίσης, οι εργαζόμενες μπορούν να ενημερωθούν για τις συντάξεις, τα επιδόματα και τα βοηθήματα, το διάταγμα για τον κατώτατο μισθό καθώς και για άλλα ζητήματα που ενδιαφέρουν.

 

Τέλος, παρατίθενται σε αυτό οι στόχοι και οι επιδιώξεις που τίθενται μπροστά στο Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ.

 

Κοινές δραστηριότητες με τις Τ/κ εργαζόμενες

 

Στη διάρκεια της εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες κοινές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ με Τουρκοκύπριες εργαζόμενες. Συγκεκριμένα, στις 7 Μαρτίου Τουρκοκύπριες εργαζόμενες μέλη της DEV-IS θα επισκεφθούν μαζί με μέλη του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ χώρους εργασίας στις ελεύθερες περιοχές και στις 8 Μαρτίου μέλη του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ θα επισκεφθούν εργαζόμενες στα κατεχόμενα.

 

Επαρχιακές εκδηλώσεις

 

-Λάρνακα-Αμμόχωστος: Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 6μ.μ. στο κέντρο «Αστέρια» στην Αραδίππου τα Επαρχιακά Γραφεία Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ Λάρνακας και Αμμοχώστου θα πραγματοποιήσουν από κοινού εκδήλωση με την ΠΟΓΟ Λάρνακας και Αμμοχώστου. Ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Κολοκασίδης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ και χαιρετισμούς θα από την Στέλλα Χρίστου, Επαρχιακή Γραμματέα ΠΟΓΟ Λάρνακας και Λία Μουσουπέτρου, Επαρχιακή Γραμματέα Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ Λάρνακας-Αμμοχώστου.

 

-Λευκωσία: Η μεγάλη παγκύπρια εκδήλωση του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Πύλης Αμμοχώστου. Ομιλητές ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, η Γραμματέας του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Μαρίνα Κούκου και η Υπεύθυνη του Γραφείου Γυναικών της DEV-IS Sevgul Uludag.

 

-Λεμεσός: Το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ Λεμεσού θα πραγματοποιήσει την επαρχιακή του εκδήλωση την Τρίτη, 12 Μαρτίου στις 6μ.μ. στην Αίθουσα «Φιλίας» στο Οίκημα της ΠΕΟ Λεμεσού. Ομιλητές η Γραμματέας του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Μαρίνα Κούκου και ο Γραμματέας του Τ.Σ. ΠΕΟ Λεμεσού, Δημήτρης Χριστοδούλου.

 

*Οι εκδηλώσεις θα διανθιστούν με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

 

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ