• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΟΜΙΛΙΕΣ

 

 

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 8Η ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

 

 

Η ΠΕΟ τιμά και φέτος, όπως και κάθε χρόνο την επέτειο της 8ης του Μάρτη πραγματοποιώντας εκδηλώσεις και εκατοντάδες επαφές και Συνελεύσεις σε χώρους εργασίας υπενθυμίζοντάς τους ότι είναι πάντα δίπλα τους και μάχεται διαρκώς για τα δικαιώματά τους.

Η εκστρατεία της 8ης του Μάρτη αρχίζει αύριο 1η Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση της παγκύπριας εκδήλωσης του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ στη Λευκωσία στις 10 Μαρτίου.

 

Στη διάρκεια των επαφών και των Συνελεύσεων στους χώρους εργασίας τα στελέχη της ΠΕΟ ενημερώνουν τις εργαζόμενες για τις θέσεις και τις προτάσεις της Ομοσπονδίας πάνω σε ζητήματα ισότητας, ισομισθίας και ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην εργασία.

 

Φέτος, η παγκύπρια εκστρατεία έχει τίτλο «Ο αγώνας για ισότητα και δικαιοσύνη δεν σταματά ποτέ» και στη διάρκειά της θα δοθούν 30,000 γαρύφαλλα σε εργαζόμενες καθώς και η ειδική έκδοση του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ με τίτλο «Γνωρίζω-Οργανώνομαι-Διεκδικώ». Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει Νομοθεσίες που αφορούν την Ισότητα μεταξύ Ανδρών και Γυναικών στην Απασχόληση καθώς και διάφορες κοινωνικές παροχές.

Στη διάρκεια της εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες κοινές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις με Τουρκοκύπριες εργαζόμενες. Συγκεκριμένα, στις 7 Μαρτίου Τ/κ εργαζόμενες μέλη της DEV-IS θα επισκεφθούν μαζί με μέλη του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ χώρους εργασίας στις ελεύθερες περιοχές και στις 8 Μαρτίου αντίστοιχα, Ε/κ μέλη του Γραφείου Γυναικών της ΠΕΟ θα επισκεφθούν εργαζόμενες στα κατεχόμενα.

 

Επαρχιακές εκδηλώσεις για την 8η του Μάρτη:

 

Λάρνακα-Αμμόχωστος: Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου στις 6μ.μ. στο κέντρο «Αστέρια» στην Αραδίππου τα Επαρχιακά Γραφεία Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ Λάρνακας και Αμμοχώστου θα πραγματοποιήσουν από κοινού εκδήλωση με την ΠΟΓΟ Λάρνακας και Αμμοχώστου. Άνοιγμα Ε.Γ. ΠΟΓΟ Λάρνακας Στέλλα Χρίστου. Ομιλητής Γιαννάκης Κολοκασίδης, μέλος Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ. Χαιρετισμό Λία Μουσουπέτρου, Ε.Γ. Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ Λάρνακας-Αμμοχώστου.

 

Λευκωσία: Η μεγάλη παγκύπρια εκδήλωση του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Πύλης Αμμοχώστου. Ομιλητές Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, Γραμματέας Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ Μαρίνα Κούκου και Υπεύθυνη Γραφείου Γυναικών DEV-IS Sevgul Uludag.

 

Λεμεσός: Το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ Λεμεσού θα πραγματοποιήσει την επαρχιακή του εκδήλωση την Τρίτη, 12 Μαρτίου στην Αίθουσα «Φιλίας» στο Οίκημα της ΠΕΟ Λεμεσού.

 

28/2/2013