• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ- ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λευκωσίας- Κερύνειας θα ετοιμάσει πακέτα αλληλεγγύης για οικογένειες που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση.

ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Το Γραφείο Γυναικών της ΠΕΟ και η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ μαζί με τις Τουρκοκυπριακές προοδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις διοργάνωσαν σήμερα δικοινοτικό εορτασμό με τις εργαζόμενες στο Δήμο Λάρνακας επ’ ευκαιρία της 8ης του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, ΜΙΛΗΣΕ Ο ΚΟΓ ΤΗΣ ΠΕΟ ΣΥΝ. ΧΡΊΣΤΟΣ ΤΟΜΠΆΖΟΣ

Συνεχίζεται με συνελεύσεις και επισκέψεις σε εκατοντάδες τόπους δουλειάς, η εκστρατεία της ΠΕΟ προς τιμή της 8ης του Μάρτη. Χιλιάδες εργαζόμενες παίρνουν το συμβολικό γαρύφαλλο και ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους.

Στις εργαζόμενες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, μίλησε ο ΚΟΓ της ΠΕΟ συν. Χρίστος Τομπάζος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΓ ΠΕΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗ CYTA

Για ισότητα και ισοτιμία στην εργασία και στην κοινωνία.
Επίσκεψη ΓΓ ΠΕΟ και συγκέντρωση εργαζομένων γυναικών στη Cyta.
Με ένα γαρύφαλλο και μια δέσμευση για συνέχιση των αγώνων για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΚΩΜΟ

Στα πλαίσια των κοινών δράσεων του Γραφείου Γυναικών της ΠΕΟ, της DEV-IS και των υπόλοιπων Τουρκοκυπριακών προοδευτικών Συντεχνιών, KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, BES, KOOP-SEN, DAÜ-SEN για την 8η του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, αντιπροσωπεία της ΠΕΟ επισκέφθηκε σήμερα τουρκοκύπριες εργαζόμενες στο κατεχόμενο Δίκωμο.

Η ΠΕΟ ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ 8Η ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

Η 8η του Μάρτη έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στη μνήμη των εργατριών στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, η κινητοποίηση των οποίων στις 8 Μάρτη 1857, πνίγηκε στο αίμα από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι εργάτριες εκείνη την εποχή δούλευαν περίπου 16 ώρες τη μέρα, ενώ οι μισθοί τους ήταν σημαντικά μικρότεροι από τους μισθούς των ανδρών εργατών. Με την απεργία και τις διαδηλώσεις τους διεκδικούσαν «δεκάωρη δουλειά, φωτεινές και υγιεινές αίθουσες εργασίας, μεροκάματα ίσα με αυτά των ανδρών κλωστοϋφαντουργών και των ραφτών».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η εκστρατεία του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ προς τιμήν της επετείου της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 8Η ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ 2015

Ξεκινά στις 2 Μαρτίου η καθιερωμένη παγκύπρια εκστρατεία του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 7 Μαρτίου.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 8Η ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

Η ΠΕΟ τιμά και φέτος, όπως και κάθε χρόνο την επέτειο της 8ης του Μάρτη πραγματοποιώντας εκδηλώσεις και εκατοντάδες επαφές και Συνελεύσεις σε χώρους εργασίας υπενθυμίζοντάς τους ότι είναι πάντα δίπλα τους και μάχεται διαρκώς για τα δικαιώματά τους.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ 2012

«Η φετινή επέτειος της 8ης του Μάρτη, βρίσκει τους εργαζομένους σε όλο τον κόσμο αντιμέτωπους με τις συνέπειες μιας βαθιάς και παρατεταμένης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Αυτή την περίοδο ο καπιταλισμός δείχνει το πλέον βάρβαρο του πρόσωπο. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο νεοφιλελευθερισμός όχι μόνο δεν μπόρεσε να θεραπεύσει τις αντιφάσεις του καπιταλισμού, αλλά αντίθετα τις έχει εξωθήσει στην πιο ακραία και απάνθρωπη μορφή τους», ανέφερε ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης που ήταν ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Κεντρικό Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ προς τιμήν της 8ης του Μάρτη.