• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΓΓΡΑΦΑ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΣΟ

Δυνατοί, οργανωμένοι και ενωμένοι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο

Στη Λίμα του Περού πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος του Προεδρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). Οι εργασίες της Συνόδου, που φιλοξενήθηκε από τη  Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Περού (CGTP), ολοκληρώθηκαν το διήμερο 7 και 8 Μαρτίου.

 

Στη Σύνοδο παρεβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Γ.Γ. της ΠΕΟ και εκ των Αντιπροέδρων της ΠΣΟ Πάμπης Κυρίτσης.

 

Στη διάρκεια των εργασιών του Προεδρικού Συμβουλίου έγινε εκτίμηση της δράσης της ΠΣΟ για το 2012 και κατατέθηκε πρόταση δράσης για το 2013.

 

Στην εισηγητική του ομιλία ο Γ.Γ. της ΠΣΟ, Γιώργος Μαυρίκος αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζομένων όλου του κόσμου σήμερα καθώς και στην κρίση του καπιταλιστικού συστήματος σημειώνοντας τους αγώνες που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι ως απάντηση και στην ανάγκη για έκφραση αλληλεγγύης σε αυτούς.

 

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. της ΠΕΟ και Αντιπρόεδρος της ΠΣΟ, Πάμπης Κυρίτσης, λαμβάνοντας το λόγο επεσήμανε τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι και τις επιθέσεις που δέχεται το Συνδικαλιστικό Κίνημα από τους κυρίαρχους νεοφιλελεύθερους κύκλους. Μιλώντας ειδικά για την Κύπρο, ο Γ.Γ. της ΠΕΟ αναφέρθηκε στον νικηφόρο απεργιακό αγώνα των οικοδόμων καθώς και στις επιδιώξεις της Τρόικα για το νησί μας. Επίσης, ενημέρωσε τα μέλη του Προεδρικού Συμβουλίου για το Κυπριακό και τις πρόσφατες Προεδρικές εκλογές.

 

Μιλώντας για την ΠΣΟ, ο Π. Κυρίτσης επεσήμανε ότι «η ενίσχυση του ρόλου και της αποτελεσματικότητας της ΠΣΟ, θεωρούμε ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ενίσχυση της δυνατότητας μας, να μεταφέρουμε τη ταξική προσέγγιση του κινήματος στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων στους κλάδους, τις επιχειρήσεις και στα εργοστάσια. Αυτό όμως μπορεί να υλοποιηθεί μόνο όταν έχουμε ενεργές, μαζικές και ζωντανές διεθνείς κλαδικές Οργανώσεις, οι οποίες να συντονίζουν και  να ενισχύουν τα εθνικά συνδικάτα στη δράση τους, μέσα από αναλύσεις και εκτιμήσεις που θα στηρίζονται στην ευρύτερη παγκόσμια εμπειρία και ανάλυση της συμπεριφοράς των πολυεθνικών εταιρειών και γενικότερα των εργοδοτών και του κεφαλαίου».

 

Σημειώνουμε ότι στη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου του Προεδρικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.