• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΓΓΡΑΦΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, 16 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΠΣΟ) 6-10/4/2011

 

Το 16ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 6-10 Απριλίου 2011 στην Αθήνα Ελλάδα, εκφράζει ξανά την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη με τον αγώνα των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκύπριων εργαζομένων για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος και την επανένωση της Κύπρου.

 

Η ΠΣΟ σημειώνει ότι η μη-λύση του Κυπριακού δεν έχει κανένα απολύτως όφελος για τους Κύπριους. Παράλληλα, εκφράζει την υποστήριξη της ΠΣΟ στους ταξικούς συνδικαλιστικούς αγώνες του εργαζόμενου λαού της Κύπρου, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, για τη διατήρηση και επέκταση των κατακτήσεων τους ενάντια στα σχέδια των εργοδοτών.

 

Η ΠΣΟ παραμένει σταθερά αφοσιωμένη στην ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος μέσα στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών με σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Για μια λύση που να βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο και στις Συμφωνίες Κορυφής που προνοούν τη δημιουργία μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται στην σχετική απόφαση των Ηνωμένων Εθνών και μέσα στα πλαίσια ενός ενωμένου κράτους με μια και μόνη κυριαρχία, μια και μόνη διεθνή προσωπικότητα και μια και μόνη υπηκοότητα. Θα πρέπει να είναι μια λύση που θα υπηρετεί πρώτα και πάνω από όλα των συμφέροντα των ίδιων των Κυπριών, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στο νησί. Η ΠΣΟ εύχεται όπως ότι η διαπραγμάτευση μεταξύ των δυο ηγετών θα οικοδομήσει την ειρήνη και επανένωση το νησί.

 

Η ΠΣΟ χαιρετίζει τους συνεχείς αγώνες και προσπάθειες των Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών Οργανώσεων για την επαναπροσέγγιση μεταξύ των εργαζομένων των δυο κοινοτήτων και για την κοινή δράση που να στοχεύει στη λύση του Κυπριακού προβλήματος και την επανένωση της Κύπρου. Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, της οποίας είναι μέλη η ΠΕΟ, DEV-IS, KTAMS, KTOS, KTOEOS και BES, υποστηρίζει αυτές τις ενέργειες και θα εργαστεί ώστε η αλληλεγγύη των οργανώσεων-μελών της ΠΣΟ με το εργαζόμενο λαό της Κύπρου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

 

Παράλληλα, η ΠΣΟ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη της στους αγώνες και κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων εργαζομένων στην αντίσταση τους κατά των νέο-φιλελεύθερων πολιτικών και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.