• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΓΓΡΑΦΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΟ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ

Αντιπροσωπεία της ΠΕΟ με επικεφαλής τον Γ.Γ. Πάμπη Κυρίτση επισκέφθηκε τη Γενική Ένωση Εργαζομένων Μάλτας (GWU) και είχε συνάντηση με την ηγεσία της Οργάνωσης, τον Υπουργό Τουρισμού και τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του Εργατικού Κόμματος στη Μάλτα.

 

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΠΕΟ στη Μάλτα, η οποία αποτελείτο και από τον Γραμματέα του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων της ΠΕΟ, Πιερή Πιερή και τον Υπεύθυνο των Αναπαυτηρίων της Ομοσπονδίας, Παναγιώτη Κουμπάρο, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 13 και 14 Μαΐου και εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών για αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ ΠΕΟ και GWU.

 

 

Η αντιπροσωπεία της ΠΕΟ στη συνάντηση που είχε με την Γραμματεία της Γενικής Ένωσης Εργαζομένων Μάλτας εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τη φιλοξενεία και τόνισε την επιθυμία της ΠΕΟ για ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων. «Οι λαοί των δύο χωρών έχουν πολλά κοινά και μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα πρέπει να αναπτυχθεί η περαιτέρω συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. της ΠΕΟ στη συνάντηση.

 

 

Ο Π. Κυρίτσης ενημέρωσε επίσης τα μέλη της ηγεσίας της GWU για το Κυπριακό πρόβλημα, για το σύστημα εργασιακών σχέσεων στην Κύπρο, τη δράση και την ιστορία της ΠΕΟ καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην χώρα μας και ιδιαίτερα μετά την ένταξη στην Ε.Ε.

 

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Γενικής Ένωσης Εργαζομένων Μάλτας, Victor Carachi αφού καλωσόρισε την αντιπροσωπεία της ΠΕΟ την ενημέρωσε σχετικά με τη δομή και δράση της GWU ενώ εκτενή αναφορά έκανε και στα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στη Μάλτα.

 

 

Στη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε συναντίληψη θέσεων σε θέματα όπως είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, διάφορες Οδηγίες της Ε.Ε. που πλήττουν τα εργασιακά κεκτημένα. Επίσης, υπήρξε συναντήληψη για τα αίτια και τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

 

 

ΠΕΟ και GWU συζήτησαν ακόμη το θέμα της διοργάνωσης ανταλλαγών ομάδων εργαζομένων και τη συμμετοχή σε κοινό τουριστικό πρόγραμμα. Οι δύο Οργανώσεις συμφώνησαν ότι η ευημερία των εργαζομένων μελών τους αποτελεί έναν από τους στόχους της δράσης τους και μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα συνεχίσουν να επεξεργάζονται τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας.

 

 

Κατά την διήμερη παραμονή της στην Μάλτα η αντιπροσωπεία της ΠΕΟ συναντήθηκε, όπως προαναφέρθηκε, με τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του Εργατικού Κόμματος, Alex Trigona στη διάρκεια της οποίας ο Π. Κυρίτσης τον ενημέρωσε για το εθνικό μας πρόβλημα και την δράση του Συνδικαλιστικού Κινήματος της ΠΕΟ. Ο A. Trigona εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της ΠΕΟ και τόνισε τη σημασία που έχει η συνεργασία των προοδευτικων Συνδικαλιστικών Κινημάτων και Κομμάτων στην περιοχή της Μεσογείου.

 

 

Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΠΕΟ είχε φιλοφρονητική συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού της Μάλτας.