• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΓΓΡΑΦΑ

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

 

Στις 9-12 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Κοτσίν της Κεράλα, το 27ο Συνέδριο των Τραπεζικών και Συνεργατικών Υπαλλήλων της Ινδίας (ΑΙΒΕΑ).

 

Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν 3000 αντιπρόσωποι από τα Ινδικά Συνδικάτα και 33 αντιπρόσωποι από αρκετές χώρες του κόσμου όπως η Σρι Λάνκα, το Νεπάλ, η Νιγηρία, η Ινδονησία, το Μπαγκλαντές, η Σερβία, η Βοσνία, το Ιράν, η Μαλαισία, το Ουζμπεκιστάν και η Κύπρος, καθώς και άλλες αντιπροσωπείες από άλλες χώρες που παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου.

 

Εκ μέρους της ΠΕΟ, παρευρέθηκε ο Κώστας Κωνσταντίνου, Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ Λευκωσίας, ο οποίος εκπροσώπησε τα μέλη της ΠΕΟ στο Συνεργατικό Κίνημα.

 

Στο χαιρετισμό του ο Κ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος με την έκθεση των τραπεζών της χώρας μας στα ελληνικά ομόλογα και την ελληνική οικονομία, αλλά και στις συγχωνεύσεις που έγιναν στο Συνεργατικό Κίνημα και οι οποίες, όπως είπε, θα συνεχιστούν και μέσα στο 2013. Ανέφερε ότι από τις 365 συνεργατικές εταιρείες που υπήρχαν στην Κύπρο το 2005, σήμερα υπάρχουν 96, ενώ απώτερος στόχος είναι να μειωθούν ακόμα περισσότερο και να φτάσουν τις 33-35 Παγκύπρια, ώστε να καταστούν βιώσιμες.

 

Ο εκπρόσωπος της ΠΕΟ αναφέρθηκε και στον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στην Οικοδομική Βιομηχανία, σημειώνοντας πως ήταν από τις πιο μεγάλες σε διάρκεια απεργίες. Επέκρινε τη στάση των εργοδοτών που επιτίθενται στα κεκτημένα των εργαζομένων με πρόφαση την παγκόσμια οικονομική κρίση και μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Συνδικαλιστικό Κίνημα στην ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης.

 

Αναφορά έκανε ακόμη στο Κυπριακό πρόβλημα, που όπως ενημέρωσε τους Συνέδρους είναι αποτέλεσμα της κατοχής από την Τουρκία του 33% των εδαφών της Κύπρου, τονίζοντας παράλληλα πως η ΠΕΟ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξευρεθεί λύση διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

 

Κλείνοντας, εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς τους διοργανωτές για το επιτυχημένο Συνέδριο τους, αλλά και για τη φιλοξενία που πρόσφεραν στους ξένους Συνδικαλιστές στην Ινδία.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρόν στο Συνέδριο ήταν και ο Γ.Γ. της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), Γιώργος Μαυρίκος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.