• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ Σ.ΦΕΛΛΑ, ΑΝ.Γ.Γ.ΠΕΟ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2003

 

Ομιλία Σ. Φελλά, Αν.Γ.Γ. ΠΕΟ Στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ

1 Νοεμβρίου 2003

Αγαπητοί συνάδελφοι Συναδέλφισσες

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Γενικό Συμβούλιο συνέρχεται σ'αυτή τη σύνοδο για να εξετάσει αφ' ενός τα αποτελέσματα της δουλειάς μας στον τομέα της πάλης για την υπεράσπιση και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων κατά τον περασμένο χρόνο και αφ'ετέρου να καθορίσουμε την πολιτική μας για το ύψος των διεκδικήσεων μας κατά τον προσεχή κύκλο ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων

Στα έγγραφα που έχουμε μπροστά μας γίνεται μια εκτενής ανάλυση των αποτελεσμάτων. Γίνεται επίσης ανάλυση των οικονομικών και άλλων δεδομένων που λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό της συγκεκριμένης εισήγησης για την πολιτική μας.

Επιτρέψετε μου όσο πιο σύντομα μπορώ να σχολιάσω, πρώτα τα αποτελέσματα που είχαμε στον προηγούμενο κύκλο ανανέωσης των συμβάσεων.

Το Γενικό Συμβούλιο που συνήλθε τον περασμένο Νιόβρη λαμβάνοντας υπόψη το πολύ μικρό αριθμό συμβάσεων που είχαμε να ανανεώσουμε καθόρισε την πολιτική μας για το ύψος των διεκδικήσεων μας στα ίδια επίπεδα του προηγούμενο χρόνου δηλαδή στο ύψος της Μέσης παραγωγικότητας των τριών τελευταίων χρόνων που την εκτιμούμε στο 2,1%.

Στην εκτίμηση μας για τα αποτελέσματα από την ανανέωση των συμβάσεων λαμβάνουμε υπόψη και εκείνες τις συμβάσεις που έληγαν τέλος του 2001 ή αρχές του 2002 και η συμφωνία για ανανέωση τους έγινε εντός του 2003.

Μια από αυτές τις συμβάσεις, πολύ σημαντική είναι εκείνη των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Το γεγονός αυτό έχει ανεβάσεις σημαντικά των αριθμών των εργαζομένων που επηρεάζονται από την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων της προηγούμενης περιόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έχουν δώσει οι συντεχνίες το κύριο μέρος των βελτιώσεων που υπήρξαν με την ανανέωση των συμβάσεων απορροφάται από τις αυξήσεις των βασικών μισθών.

Είχαμε βέβαια βελτιώσεις για ένα περιορισμένο αριθμό επηρεαζόμενων και σε άλλα ωφελήματα όπως είναι τα Ταμεία Προνοίας, τα φιλοδωρήματα, τα ΕΤΚΑ κ.α.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να κάνουμε στην βελτίωση των ετησίων αδειών που λόγω της τροποποίησης του νόμου και της προσαρμογής των κατώτατων αδειών στις 4 εβδομάδες, έχουν επηρεαστεί 86 συμβάσεις που απασχολούν πάνω από 18000 εργαζόμενους.

Θέλω να σημειώσω ωστόσο το γεγονός ότι ελάχιστη προσοχή έχει δοθεί στην εισαγωγή ή βελτίωση των εισφορών για τα Ταμεία Ευημερίας, οι δε εισφορές για τα ΕΤΚΑ έχουν περιοριστεί σε μια βελτίωση μέχρι και 10 σεντ.

Βεβαίως για να εκτιμήσουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τις συνθήκες μέσα στις οποίες αναπτύξαμε αυτή την δραστηριότητα.

Σημειώνουμε ότι σε αυτή την περίοδο είχαμε σημαντικές εξελίξεις τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς.  Είχαμε από την μια την απόφαση για αποδοχή της Κύπρου ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχαμε τις προεδρικές εκλογές με την σημαντική επιτυχία των δυνάμεων της αλλαγής και την εκλογή του κύριο Τάσσου Παπαδόπουλου ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Είχαμε από την άλλη τις πολύ μαζικές εκδηλώσεις των τουρκοκυπρίων υπέρ του Σχεδίου Ανάν για λύση του κυπριακού προβλήματος. Είχαμε το άνοιγμα των 'συνόρων' υπό περιορισμούς βέβαια από τον Ντεκτάς.

Είχαμε πάνω απ΄ όλα την επιδρομή των ΗΠΑ και των συμμαχικών τους στο ΙΡΑΚ. Ο πόλεμος που κράτησε σχεδόν ένα μήνα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην διεθνή οικονομία και είχε ιδιαίτερες επιπτώσεις και στην δική μας οικονομία.  Ο τομέας του τουρισμού έχει επηρεαστεί περισσότερο από όλους.

Την κατάσταση αυτή οι εργοδότες επιδίωξαν να την αξιοποιήσουν όσο μπορούσαν περισσότερο ώστε να επιτύχουν ανανέωση των συμβάσεων με τις ελάχιστες επιβαρύνσεις.

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες δόθηκε η μάχη όχι μόνο για την ανανέωση των συμβάσεων αλλά και για την προστασία κεκτημένων δικαιωμάτων και κύρια του δικαιώματος της οργάνωσης, της συλλογικής διαπραγμάτευσης και της ισχύς των συλλογικών συμβάσεων.

Ιδιαίτερα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία η μάχη αυτή ήταν πολύ σκληρή.

Θεωρούμε ότι τα αποτελέσματα μας παρά το γεγονός ότι είναι ελαφρά κάτω από την απόφαση του Γενικού μας Συμβουλίου του περασμένου χρόνου, λαμβάνοντας υπόψη το περιβάλλον που είχε δημιουργηθεί και τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε  μπορούν να κριθούν ως ικανοποιητικά.

Οφείλουμε να εκτιμήσουμε την δράση των συντεχνιών μας και των στελεχών που χειρίστηκαν τα θέματα των συμβάσεων.  Ιδιαίτερα θα ήθελα να εκτιμήσω την δουλειά της συντεχνίας μας των ξενοδοχοϋπαλλήλων που μέσα σε ιδιαίτερες δύσκολες συνθήκες με επιδέξιους χειρισμούς κατάφεραν να κάμψουν την αντίδραση των εργοδοτικών συνδέσμων χάρη βέβαια και στην αποφασιστικότητα, την μαχητικότητα και την πειθαρχία των εργαζομένων στον κλάδο.

Εκτιμώντας τη δουλειά μας για την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων δεν μπορεί ποτέ να ξεχνούμε την δουλειά μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην εργασία καθώς και την διεύρυνση των κοινωνικών παροχών ώστε να επιτυγχάνεται βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και δικαιότερη κατανομή του εθνικού πλούτου.

Στην χρονιά που μας πέρασε οι κύριες μας προσπάθειες επικεντρώθηκαν αφ' ενός στην εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων και αφ'ετερου στην διευθέτηση εκκρεμοτήτων και εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Η παρουσία ενός τεράστιου αριθμού παράνομων εργαζομένων αλλοδαπών, καθώς και η μαζική προσέλευση τουρκοκυπρίων για εργασία αύξησε τις περιπτώσεις μη εφαρμογής των συλλογικών συμβάσεων ή παραβίαση συγκεκριμένων άρθρων. Έχομε επίσης το φαινόμενο της παράνομης ή αδήλωτης απασχόλησης με παραβίαση κάθε σχετικής νομοθεσίας.

Η εφαρμογή λοιπόν των συμβάσεων και των νόμων αποτέλεσε ένα από τα κύρια καθήκοντα της περιόδου που συζητούμε.

Οι συντονισμένες προσπάθειες και οι επιτυχίες που είχαμε τόσο στην ανανέωση των συμβάσεων όσο και στην εφαρμογή τους κύρια οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην ξενοδοχειακή βιομηχανία καθώς και η απεργία για την οργάνωση των τουρκοκυπρίων στις οικοδομές έχουν δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα το οποίο ανατρέπει μια γενικότερη εικόνα που σκόπιμα ήθελαν να δημιουργήσουν διάφοροι για μειωμένη ικανότητα του συνδικαλιστικού κινήματος να υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο καθορισμός της πολιτικής μας για το ύψος των διεκδικήσεων μας με την ανανέωση των συμβάσεων που λήγουν στους προσεχής μήνες, αποτελεί συστατικό μέρος της πολιτικής μας για το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων.  Δεν θέλω να επαναλάβω την απόφαση του 23ου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΠΕΟ γιατί αυτή καταγράφεται στα έγγραφα που έχουμε.

Ένα βασικό στοιχείο που λαμβάνουμε υπόψιν στον καθορισμό της πολιτική μας είναι η κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της.

Έχω αναφέρει πιο πριν ότι οι διεθνείς εξελίξεις ιδιαίτερα η επιδρομή των Αμερικάνων στο Ιράκ, επηρέασε αρνητικά και την διεθνή αλλά και την κυπριακή οικονομία.  Δυστυχώς η συνεχιζόμενη κατοχή αλλά και η γενικότερη κρίση που επικρατεί από χρόνια στην Μέση Ανατολή, δεν δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για ουσιαστική και σταθερή ανάκαμψη των οικονομιών των χωρών της γύρω περιοχής.

Η Κυπριακή οικονομία όπως φαίνεται μέσα από τα στοιχεία του Τμήματος Στατιστικής και Ερευνών τα τελευταία δυο χρόνια παρουσιάζει πολύ χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης γύρω στο 2%., το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει εκτοξευθεί γύρω στο  6% στο διπλάσιο εκείνου που καθορίζουν τα κριτήρια του Μάαστριχ, το δημόσιο εξωτερικό χρέος έφθασε στο 64% σχεδόν του Α.Ε.Π. ενώ το συνολικό δημοσιονομικό χρέος έχει ξεπεράσει σημαντικά το Α.Ε.Π.  Η ανεργία με τον τρόπο βέβαια που καταγράφετο μέχρι σήμερα έχει ανεβεί στο 3,5% σε σύγκριση με 3% που ήταν το 2001.

Ο πληθωρισμός του 2003 λόγω της τελευταίας αύξησης του Φ.Π.Α. και των φόρων κατανάλωσης προβλέπεται να φθάσει το 4,5%,

Η παραγωγικότητα της Κυπριακής Οικονομίας παραμένει στα χαμηλά επίπεδα του 1,5%.

Δυστυχώς η οικονομία μας πληρώνει το κόστος της στρεβλωτικής της ανάπτυξης.  Η υπερεξάρτηση που έχει από τον τομέα των υπηρεσιών, ιδιαίτερα του τουρισμού την καθιστούν  πολύ επιρρεπή σε εξωγενής εξελίξεις που δυστυχώς δεν ελέγχονται από εμάς. Την ίδια στιγμή το μερίδιο της Μεταποίησης στο ΑΕΠ συρρικνώνεται συνεχώς.

Για ακόμη μια φορά σημειώνουμε την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα δημιουργούν μια πιο υγιή ισορροπία μεταξύ των διαφόρων τομέων της παραγωγής και που θα καθιστούν την οικονομία μας λιγότερο ευάλωτη σε απρόβλεπτες διεθνείς εξελίξεις.

Προς αυτή την κατεύθυση ως ΠΕΟ στα πλαίσια της οικονομικής συμβουλευτικής επιτροπής, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες εισηγήσεις.

Χαιρετίζουμε την πολιτική της νέας κυβέρνησης η οποία βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές προς το καλύτερο.

Ήδη οι προβλέψεις που υπάρχουν σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς του κράτους δίνουν μια αισιοδοξία για το 2004.

Προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 4%, μείωση του ρυθμού πληθωρισμού, της ανεργίας, του δημοσιονομικού ελλείμματος κ.α.

Ένα άλλο στοιχείο που νομίζω ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όταν εξετάζουμε την πολιτική μας είναι η υπόσκαψη των μισθών που γίνεται με την εφαρμογή της πρότασης Κληρίδη για την ΑΤΑ.

Παρά τη δική μας διαφωνία και τον αγώνα που είχαμε διεξάγει, δυστυχώς επεβλήθη η πρόταση η οποία αφαιρεί από το τιμαριθμικό επίδομα οποιεσδήποτε αυξήσεις προκύπτουν από φόρους σε διάφορα προϊόντα όπως τα καύσιμα, τα τσιγάρα, τα οχήματα κ.α. Ως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν αποτελέσει 2,5% στους συνολικούς μισθούς που θα έπαιρναν με το προηγούμενο σύστημα.  Βέβαια η υπόσκαψη των μισθών γίνεται και με άλλους τρόπους, όπως η πρόσληψη απολυομένων εργαζομένων στους κατώτερους μισθούς καθώς και η μερική απασχόληση κ.α.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του όλα τα πιο πάνω, θεωρεί ότι στην προσεχή ανανέωση των συμβάσεων δικαιολογείται διεκδίκηση μισθών και ωφελημάτων στα πλαίσια της παραγωγικότητας ή και ελαφρά ψηλότερα.

Είναι αυτονόητο ότι στον σχεδιασμό των αιτημάτων θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι συνθήκες, καθώς και τα επίπεδα των μισθών και ωφελημάτων που επικρατούν στους συγκεκριμένους κλάδους.

Το Εκτ. Συμβούλιο τονίζει την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δώσουμε σε κάποια αιτήματα όπως:

Μισθοί  πρόσληψης

Για τους λόγους που τονίσαμε και προηγούμενα προτείνεται όπως οι μισθοί πρόσληψης βελτιωθούν τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με την γενική αύξηση των μισθών, επιπρόσθετα θα πρέπει να καθορίσουμε κατώτερους μισθούς για τις διάφορες επαγγελματικές ομάδες.

Ταμεία  Ευημερίας

Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην εισαγωγή εισφοράς τους εργοδότη για σκοπούς ταμείων ευημερίας.  ¶ρνηση των εργοδοτών να αποδεχθούν αυτό το αίτημα πρέπει να αποτελεί σημείο εργατικής διαφοράς.  Το ύψος των εισφορών εισηγούμαστε να κυμανθεί πέρα του 0,5%.

ΕΤΚΑ

Οι εισφορές του ΕΤΚΑ είναι ανάγκη να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής και να αυξηθούν σε βαθμό που να καλύπτουν το αυξημένο κόστος παροχών και να δημιουργηθούν δυνατότητες να αναβάθμιση των ωφελημάτων που παρέχονται.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο προτείνει όπως επιδιωχθεί αύξηση για κάθε πλευρά πέραν από 20 σέντ την εβδομάδα  ή δε κατώτερη εισφορά να ανέβει στην £1,40 εβδομαδιαίως.

Διάρκεια των συμβάσεων

Οι ιδιόμορφες συνθήκες που παίρνουμε δεν μας αφήνουν ουσιαστικά περιθώρια για συμβάσεις μακράς διάρκειας.

Προτείνεται οι συμβάσεις να έχουν κατά κανόνα 2 χρόνια διάρκεια. Σε ειδικές περιπτώσεις όπου θα υπάρχουν ειδικά ανταλλαγμένα η διάρκεια μπορεί να είναι και 3 χρόνια.

Η ανανέωση συλλογικών συμβάσεων μας προσφέρεται για να ρυθμίσουμε και διάφορα άλλα ζητήματα που έχουν ουσιαστική επίπτωση στους εργαζόμενους.

Τέτοια ζητήματα είναι η ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση καθώς και ζητήματα που έχουν σχέση με την ισότητα. Και για τα δυο θέματα αλλά και για άλλα υπάρχουν σε ισχύει νομοθεσίες.

Η κάθε συντεχνία πρέπει να αξιοποιήσει αυτές τις νομοθεσίες και να εισηγηθεί μέτρα που θα προσαρμόζουν αυτές τις νομοθεσίες στις ανάγκες της κάθε περίπτωσης.

Μπορεί για παράδειγμα να ζητήσουμε όπου χρειάζεται την διεξαγωγή ειδικής μελέτης ώστε να αναδειχθούν τα ζητήματα ίσης μεταχείρισης και να δοθούν οι ενδεικνυόμενες λύσεις.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι η διαδικασία της ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων μας προσφέρει μια εξαιρετική δυνατότητα για οργανωτική ανάπτυξη.

Η επαφή μας με τους εργαζόμενους, η καλύτερη λειτουργία των τοπικών μηχανισμών και η ενεργότερη συμμετοχή των στελεχών στην διαδικασία αυτή, μπορεί να αξιοποιηθεί και στην κατεύθυνση της οργανωτικής μας δουλειάς.