• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΙΝΕΚ

Διαδικτυακή παρουσίαση της
«Έκθεσης για την Οικονομία και την Απασχόληση 2021»
Τέταρτη, 16 Φεβρουάριου 2022, Ώρα έναρξης: 11.00 πμ.

Το Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου (ΙΝΕΚ-ΠΕΟ) και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ σας προσκαλούν να συμμετέχετε στη διαδικτυακή παρουσίαση της «Έκθεσης για την Οικονομία και την Απασχόληση 2021».


Μετά από πέντε χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και πριν ακόμη αποκατασταθεί η απασχόληση και η κοινωνική συνοχή στα προ της κρίσης 2012-2014 επίπεδα, η κυπριακή οικονομία διολισθαίνει το 2020 σε μία νέα οικονομική κρίση, με υγειονομική αφετηρία αυτή τη φορά, την κρίση του κορονοϊού. Το 2021 η κυπριακή οικονομία ανακάμπτει και η Έκθεση του ΙΝΕΚ-ΠΕΟ για το έτος 2021 εξετάζει σε πιο βαθμό η ανάκαμψη αναιρεί τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στο ΑΕΠ, στην απασχόληση στην ανεργία και στην παραγωγικότητα. Η Έκθεση εξετάζει επίσης τη διανομή του εισοδήματος στο νέο καθεστώς της κρίσης, τις εισοδηματικές ανισότητες, τη φτώχεια και την υλική στέρηση. Τέλος, η Έκθεση του 2021, συνεχίζοντας την περσινή πρωτοτυπία, εμβαθύνει περισσότερο στα διαθέσιμα σενάρια ανάκαμψης της επόμενης μέρας και προτείνει ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας που έχει στο επίκεντρό του τη μεγέθυνση του ΑΕΠ της χώρας, την αποκατάσταση των εισοδημάτων των εργαζομένων και τη κοινωνική συνοχή γενικότερα.
Το άνοιγμα της διαδικτυακής παρουσίασης της «Έκθεσης για την Οικονομία και Απασχόληση 2021» θα κάνει η Σωτηρούλλα Χαραλάμπους, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΝΕΚ και Γ.Γ. της ΠΕΟ, ενώ την Έκθεση θα παρουσιάσει ο Ηλίας Ιωακείμογλου, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΝΕΚ. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Η εκδήλωση αναμένεται να διαρκέσει 90 λεπτά.
Σε συμμόρφωση με τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα, η παρουσίαση θα γίνει σε διαδικτυακό περιβάλλον ZOOM. Για την αποφυγή καθυστέρησης στην έναρξη της παρουσίασης, παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM 15 λεπτά πριν από την ώρα έναρξης, δηλαδή στις 10.45πμ. Στο περιβάλλον ZOOM θα μπορείτε να συμμετέχετε κανονικά στη συζήτηση (με ήχο και εικόνα).
Μπορείτε να συνδεθείτε με τη διαδικτυακή παρουσίαση ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο
https://zoom.us/j/91421053853
Για καλύτερη προετοιμασία της παρουσίασης, δηλώστε τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα: 22877673, 22866400 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με εκτίμηση
Για το ΙΝΕΚ-ΠΕΟ
Παύλος Καλοσυνάτος Σωτηρούλλα Χαραλάμπους
Γενικός Διευθυντής Πρόεδρος Δ.Σ. ΙΝΕΚ-ΠΕΟ και Γ.Γ. ΠEΟ