• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Απόφαση Πανσυνδικαλιστικής σύσκεψης για ΑΤΑ

Απόφαση Πανσυνδικαλιστικής σύσκεψης για ΑΤΑ

 

Η Πανσυνδικαλιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 4 Μαΐου 2023, αξιολόγησε τις παραμέτρους της πρότασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και έχει αποφασίσει ότι η πρόταση ως έχει δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Οι Οργανώσεις οι οποίες συναποτελούν την Πανσυνδικαλιστική Σύσκεψη, επαναβεβαιώνουν την ενότητα τους και την προσήλωση στο στόχο τους και εξουσιοδοτούν την διαπραγματευτική ομάδα, όπως παρουσιάσει στην προσεχή συνάντηση στον Υπουργό Εργασίας τις θέσεις και τις διαφωνίες τους επί της συγκεκριμένης πρότασης, με σκοπό τη βελτίωση και την επίτευξη συμφωνίας.
Παράλληλα, οι Οργανώσεις ξεκαθαρίζουν τη θέση τους, πως η νέα συμφωνία θα πρέπει να είναι στο πλαίσιο που καθορίζει η μεταβατική συμφωνία για την ΑΤΑ του 2017 και σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται στοιχεία που αλλοιώνουν ή αποδομούν τη φιλοσοφία της ΑΤΑ, ιδιαίτερα έχοντας υπόψη τις θέσεις που εκφράζουν οι εργοδοτικές Οργανώσεις.
Τέλος, οι Οργανώσεις παραμένουν σε εγρήγορση και συντονισμό, με στόχο την επαναξιολόγηση των εξελίξεων για τον καθορισμό των επόμενων τους βημάτων.
 
Οι Οργανώσεις:
ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΑΣΟ, ΣΑΚ, ΣΥΠΥΚ, ΠΑΣΥΚΙ, ΣΑΚΣ και ΣΥΚΣ