• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Η ΠΕΟ εκφράζει την στήριξη και την αλληλεγγύη της με τα Τουρκοκυπριακά Συνδικάτα, που για άλλη μια φορά είναι στον δρόμο και διαμαρτύρονται για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της τουρκοκυπριακής διοίκησης.

Αντιτίθενται σθεναρά σε νομοσχέδια που κατατέθηκαν στην βουλή, μέσα από τα οποία παρεμποδίζεται ο συνδικαλισμός, αφαιρούνται εργασιακά δικαιώματα και αχρηστεύουν τις συλλογικές συμβάσεις. Τα Τ/Κ συνδικάτα με αποφασιστικότητα τονίζουν ότι ο αγώνας τους θα κορυφωθεί με γενική απεργία, αν δεν αποσυρθούν τα συγκεκριμένα νομοσχέδια.

Η ΠΕΟ, από θέση αρχής, συμπαρίσταται στον αγώνα των Τ/Κ συνδικάτων, ο οποίος δεν είναι μόνο αγώνας διεκδίκησης εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Είναι και αγώνας ενάντια στις επιβολές. Είναι αγώνας για την διατήρηση της ταυτότητας, της κουλτούρας, της αυτονομίας τους σαν Τουρκοκύπριοι.

24 Ιουνίου 2021