• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

Απάντηση ΠΕΟ στην ανακοίνωση της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου σχετικά με την απεργία στην οποία έχουν κατέλθει οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης, εμφιάλωσης και διανομής υγραερίου της εταιρείας, δυστυχώς η προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την ουσία της διαφοράς συνεχίζεται με διάφορους νομικισμούς και αυθαίρετους ισχυρισμούς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Ανακοίνωση ΠΕΟ για το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Χθες, γίναμε μάρτυρες ακόμα ενός θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος. Ακόμα ένας εργαζόμενος δε θα επιστρέψει στην οικογένειά του.
Σε αυτές τις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες, με τον καύσωνα να χτυπάει 40άρια, κάποιοι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται κάτω από αφόρητες συνθήκες σε ανοικτούς χώρους, χωρίς επαρκή μέτρα ασφάλειας και υγείας.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Απεργία εργαζομένων στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια

Οι εργαζόμενοι στην εμφιάλωση και διανομή υγραερίου της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια αποφάσισαν σήμερα να κατέλθουν σε απεργία ως ύστατο μέτρο για να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας τους και τους όρους εργοδότησης που προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση.

1η Σεπτεμβρίου – Παγκόσμια μέρα Δράσης των Συνδικάτων για την Ειρήνη

Στην μνήμη της επίθεσης της ναζιστικής Γερμανίας κατά της ανθρωπότητας το 1939 και των εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού και του φασισμού, η 1η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), ως μέρα δράσης των συνδικάτων για την ειρήνη.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟ ΔΣ ΟΑΥ

Θέμα: Διορισμός προέδρου ΠΙΣ στο ΔΣ του ΟΑΥ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισαν σήμερα τον διορισμό του προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στο Δ.Σ του ΟΑΥ, σαν εκπρόσωπο των εργοδοτών.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ CLIFF SMITH ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ROOF LOCAL 36 TOY ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

Μήνυμα αλληλεγγύης με τον συνδικαλιστή Cliff Smith και το συνδικάτο Roofers Local 36 του Λος Άντζελες

Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Συνδικάτο Roofers Local 36 του Λος Άντζελες των ΗΠΑ και στον συνδικαλιστική Cliff Smith και καταδικάζει τους ωμούς εκβιασμούς και τις απειλές από το συνδικάτο AFL-CIO σε βάρος τους καθώς και την απαίτηση να αποχωρήσουν από τις γραμμές της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΑΥ-ΓΕΣΥ

Τα προβλήματα των συνταξιούχων στον τομέα της υγείας συζητήθηκαν με τον Υπουργό και τον ΟΑΥ- ΓΕΣΥ

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα είχαν την Παρασκευή 8 Ιουλίου Οργανώσεις των συνταξιούχων, της Βουλής των Γερόντων και του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού. Η συνάντηση έγινε ύστερα από δέσμευση του Υπουργού προς την ΕΚΥΣΥ μετά την μεταξύ τους συνάντηση στις 7 Απριλίου όπου συζητήθηκαν τα ίδια προβλήματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η Συντεχνία Ξενοδοχοϋπαλλήλων εκφράζει την απογοήτευση και την λύπη της για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξεύρεση λύσης για εφαρμογή του Μνημονίου Συμφωνίας 2019-2022 στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Σ ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ

Ανακοίνωση Ε.Σ. ΠΕΟ για τη σύσκεψη του Προεδρικού για τον κατώτατο μισθό

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΠΕΟ, κατά τη συνεδρία του σήμερα, Τετάρτη, 6 Ιουλίου, μεταξύ άλλων θεμάτων στην ημερήσια διάταξη, ενημερώθηκε από την ΓΓ της ΠΕΟ, για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, για το θέμα του κατώτατου μισθού.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΓ ΠΕΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ"

Χαιρετισμός Σωτηρούλας Χαραλάμπους
Στην παρουσίαση του βιβλίου
«Ένας εργάτης αφηγείται» του Hulus Caglar
24 Ιουνίου 2022

 

Αγαπητοί προσκεκλημένοι
Συναδέλφισσες / φοι

Η ΠΕΟ από τα πρώτα της βήματα, από τη γέννηση των πρώτων ομοιοεπαγγελματικών συντεχνιών, των πρώτων εργατικών κέντρων και αργότερα με την συγκρότηση ενοποιημένης Παγκύπριας συνδικαλιστικής οργάνωσης σταθερά βάδιζε και βαδίζει πάνω σε δυο βασικές αρχές. Πρώτο ότι είμαστε μια ταξικά προσανατολισμένη οργάνωση, αγωνιζόμαστε σταθερά και με συνέπεια για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων της εργασίας, για να παίρνουν αυτά που δικαιούνται από τον παραγόμενο πλούτο και ταυτόχρονα συνδέσουμε αυτούς τους αγώνες με τους αγώνες για ένα άλλο καλύτερο κόσμο απαλλαγμένο από εκμετάλλευση. Δεύτερο ότι είμαστε συνδικαλιστική οργάνωση για κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, εθνικό και θρησκευτικό προσανατολισμό.