• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Αξιότιμο κύριο Κωνσταντίνο Ιωάννου

Υπουργό Υγείας

Λευκωσία

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τις προσπάθειες που καταβάλλετε για την επαναφορά της οικονομίας στην ομαλότητα, δίνοντας σημασία στα θέματα υγείας.  Συμφωνούμε μαζί σας πως για την υγεία, η προσωπική ευθύνη είναι πολύ σημαντική και πρέπει να της δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η ΠΕΟ καταγγέλλει  για το γεγονός ότι ο Υπουργός Παιδείας κ Προδρόμου, στην προσπάθεια του να απεκδυθεί των ευθυνών του για τον απαράδεκτο χειρισμό που έγινε στο θέμα της επιστροφής στο σχολείο των παιδιών που παρουσιάζουν δυσκολίες αυτομέριμνας, επικαλείται επιστολή της ΠΕΟ, η οποία στις 12 Μαΐου, έθετε υπόψιν του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών κ. Ντίνου Έλληνα ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή τα Υγειονομικά  πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, δεν έκαμναν αναφορά σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και οι συνοδοί παιδιών με ειδικές ανάγκες. Μετά και από την παρέμβαση των Συντεχνιών, αυτά τα πρωτόκολλα δημιουργήθηκαν και κοινοποιήθηκαν στις 20 Μαΐου 2020 και ως εκ τούτου, η ανησυχία που είχαμε εκφράσει θεωρήθηκε απαντημένη.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Δεκάδες αυτοκίνητα χρηματαποστολών κινούνται καθημερινά στους δρόμους μεταφέροντας μεγάλα χρηματικά ποσά για να εξυπηρετήσουν υποκαταστήματα τραπεζών και επιχειρήσεις. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΓ ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ ΣΕ ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Κύριο Γιάννη Καρούσο

Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Λευκωσία

Κύριε υπουργέ, 

Θέμα: Ρυθμίσεις για οδηγούς και επιβάτες λεωφορείων λόγω καύσωνα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η ΠΕΟ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της στους Τουρκοκύπριους εργαζόμενους που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές με την ευκαιρία της δυναμικής τους κινητοποίησης με αίτημα την δυνατότητα ανεμπόδιστης πρόσβασης στην εργασία τους.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΠΡΟΣ ΥΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη απέστειλαν οι Συντεχνίες ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ εκφράζοντας τη διαφωνία τους με την εγκύκλιο αναστολής πλήρωσης όλων των κενών θέσεων στο Δημόσιο, στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και στο Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό.

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2018

Νέα επιστολή απέστειλε η  ΕΚΥΣΥ στην Υπουργό Εργασίας στις 11 Μαΐου με την οποία  ζητά  ξανά νέα συνάντηση  στην οποία να ξεκαθαρίσει οριστικά το πρόβλημα που παρουσιάζεται για αρκετούς χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι  ενώ υπέβαλαν αίτηση από τις αρχές του 2018, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει απάντηση για  το λόγο που  δεν έχει εγκριθεί η αίτησης τους.

ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ

Με την ευκαιρία της Γιορτής της Μάνας, η ΠΕΟ απευθύνει χαιρετισμό σε όλες τις μάνες που αγωνίζονται με αυταπάρνηση για να προσφέρουν όλα τα εφόδια στα παιδιά τους, να τα δουν να μεγαλώνουν σε ένα υγιές και ειρηνικό περιβάλλον. Ιδιαίτερο χαιρετισμό απευθύνει στην εργαζόμενη μάνα που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να φέρει σε πέρας τις πολλαπλές ευθύνες που επωμίζεται καθημερινά στην εργασία, στο σπίτι, στην οικογένεια της.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΠΕΟ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή η Κλαδική Επιτροπή Εργαζομένων σε Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια της Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ. ΠΕΟ, χαιρετίζει και συγχαίρει όλους τους νοσηλευτές/τριες.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή μας βρίσκει να συνεχίζουμε τη «μάχη» ενάντια στη πανδημία του COVID-19, τονίζει σε ανακοίνωση της η ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ.