• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Λεωφορεία για την πορεία διαμαρτυρίας και διεκδίκησης 15 Οκτωβρίου 2022

Με σύνθημα «ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ» η ΠΕΟ οργανώνει μεγάλη κινητοποίηση το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Διεκδικούμε, αξιοπρεπή κατώτατο μισθό με δικαιώματα, θεσμικά μέτρα ενίσχυσης των Συλλογικών Συμβάσεων, μέτρα καταπολέμησης της ακρίβειας, πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ για όλους.

Στις 10:00 π.μ θα γίνει συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Θα μιλήσει η Γ.Γ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους και θα ακολουθήσει πορεία και συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό, όπου θα επιδοθεί υπόμνημα.

Λεωφορεία και ώρες αναχώρησης:

  • Λεμεσός, αναχώρηση η ώρα 8.30 πμ, από το οίκημα της ΠΕΟ Λεμεσού.
  • Λάρνακα, αναχώρηση η ώρα 8.45 πμ, από οίκημα ΠΕΟ Λάρνακας.
  • Αμμόχωστος, αναχώρηση η ώρα 8.25 πμ, οίκημα ΠΕΟ Παραλιμνίου, 8.30 πμ Δευρύνεια, 8.35 πμ Φρέναρος, 8.40 πμ Λιοπέτρι, 8.45 πμ Ξυλοφάγου.
  • Πάφος, 7.45 από χώρο στάθμευσης Παφιακού.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΕΟ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΕΟ
7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Το Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΕΟ, συνήλθε την Τετάρτη, 7/09/2022, για να εξετάσει τα ζητήματα που προκύπτουν για τους εργαζόμενους μετά την απόφαση της κυβέρνησης και το διάταγμα για τον κατώτατο μισθό. Μετά από την ενημέρωση με την κατάθεση της εισηγητικής ομιλίας από την Γενική Γραμματέα της ΠΕΟ, μετά από διεξοδική συζήτηση μεταξύ των αντιπροσώπων, το συνέδριο αποφασίζει τα πιο κάτω:

ΟΜΙΛΙΑ ΓΓ ΠΕΟ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ομιλία Σωτηρούλας Χαραλάμπους
Γενικής Γραμματέας ΠΕΟ
Στο Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΕΟ
7 Σεπτεμβρίου 2022

 

Συναδέλφισσες/φοι σύνεδροι

Την περασμένη Τετάρτη, 31 Αυγούστου, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε για τον κατώτατο μισθό. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΠΕΟ, το οποίο συνήλθε την ίδια μέρα το απόγευμα, αφού έκανε μια πρώτη αξιολόγηση, αποφάσισε να προχωρήσουμε στο σημερινό έκτακτο Παγκύπριο συνέδριο με στόχο συλλογικά, μέσα από τον διάλογο που θα διεξαχθεί, να αξιολογήσουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης, τις επιπτώσεις πάνω στους εργαζόμενους και να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΟ ΣΕ ΔΗΣΥ

Απάντηση ΠΕΟ σε ΔΗΣΥ

Η επιλεκτική ονομαστική επίθεση του ΔΗΣΥ στην ΠΕΟ και στην Γενική της Γραμματέα, για τις θέσεις της οργάνωσης αναφορικά με το διάταγμα της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ για τον κατώτατο μισθό, την ώρα που παρόμοιες θέσεις και εκτιμήσεις έχουν ακουστεί και από άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, την ώρα που στο άκουσμα των αποφάσεων της κυβέρνησης το αίσθημα των χιλιάδων ευάλωτων εργαζομένων που δεν έχουν ρυθμισμένους όρους απασχόλησης είναι απογοήτευση και θυμός, ένα μόνο καταδεικνύει: αδυναμία να απαντήσει στην ουσία των ζητημάτων που θέτει και η ΠΕΟ και η κοινωνία ευρύτερα.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΓ ΠΕΟ, ΣΩΤΗΡΟΥΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 1ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Χαιρετισμός Σωτηρούλας Χαραλάμπους
Γενικής Γραμματέας ΠΕΟ
Στην δικοινοτική εκδήλωση με την ευκαιρίας της
1ης Σεπτεμβρίου, Παγκοσμιας Μέρας Δράσης
των Συνδικάτων για την Ειρήνη

Συναδέλφισσες /φοι
Συμπατριώτες/ σσες

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΜΠΗ ΚΥΡΙΤΣΗ, ΓΓ ΠΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ομιλία Πάμπη Κυρίτση
Γενικού Γραμματέα ΠΣΟ
Στην εκδήλωση της ΠΕΟ για την
1η Σεπτεμβρίου 2022

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ DEV-İŞ, ΚΟΡΑΛ ΑΣΙΑΜ

Ομιλία του Προέδρου της DEV-İŞ, Κοράλ Ασιάμ
στην δικοινοτική εκδήλωση με την ευκαιρίας της 1ης Σεπτεμβρίου,
Παγκόσμιας Μέρας Δράσης των Συνδικάτων για την Ειρήνη

1η Σεπτεμβρίου 2022

 

Αξιότιμοι φίλοι, συνάδελφοι και αγωνιστές της ειρήνης,

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία ΠΣΟ καθιέρωσε την 1η Σεπτεμβρίου, μέρα έναρξης της επίθεσης της ναζιστικής Γερμανίας κατά της ανθρωπότητας το 1939 ως Παγκόσμια μέρα δράσης των Συνδικάτων για την ειρήνη και στην μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού και του φασισμού.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ ΠΕΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ

Απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου ΠΕΟ αναφορικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον κατώτατο μισθό

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον κατώτατο μισθό τελικά όχι μόνο απέχει πολύ από τις προσδοκίες που η ίδια καλλιέργησε ανάμεσα στους εργαζόμενους αλλά είναι μονόπλευρη και ετεροβαρής για τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων.

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ

Διάσκεψη Τύπου

Η ΠΕΟ μαζί με τα Τουρκοκυπριακά Συνδικάτα DEV-IS, KTOS, KTOEOS, KTAMS, BES, KOOP-SEN, DAU-SEN και την Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης «Ενωμένη Κύπρος» θα πραγματοποιήσουν κοινή διάσκεψη Τύπου την ερχόμενη Δευτέρα 29 Αυγούστου, ώρα 10 π.μ. στο Σπίτι της Συνεργασίας, ενόψει της εκδήλωσης για την 1η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια μέρα Δράσης των Συνδικάτων για την Ειρήνη.