• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η Συντεχνία Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής (ΣΥΞΚΑ) ΠΕΟ με ανακοίνωση της εκφράζει ικανοποίηση για την έκδοση του διατάγματος για κατώτατο μισθό σε 19 θέσεις εργασίας στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία από την Υπουργό Εργασίας.
Το διάταγμα αποτελεί υλοποίηση της συμφωνίας για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης για τους όρους απασχόλησης στα Ξενοδοχεία η οποία υπογράφτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019.

ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ που συνήλθε χθες 11 Οκτωβρίου, εξέτασε μεταξύ άλλων και το θέμα της καθυστέρησης των ξενοδόχων να τοποθετηθούν επί της πρότασης της Υπουργού Εργασίας για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΟΜΟΥ ΣΥΛ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Είναι με μεγάλη λύπη αλλά και αγανάκτηση, που υποχρεωνόμαστε να προβούμε σε αυτή την ανακοίνωση κάτω από τα τετελεσμένα που δημιούργησε, αυθαίρετα κατά την άποψη μας, το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, με τις θέσεις του και τις οδηγίες που έδωσε στα Επαρχιακά Γραφεία, σε σχέση με την εφαρμογή των νέων κανονισμών για 5νθήμερη εργασία στα ξενοδοχεία, 15 Αργίες και Ταμείο Προνοίας.

ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ – ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Ολοκληρώθηκαν οι Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση και επεξήγηση της μεσολαβητικής πρότασης της Υπ. Εργασίας για ανανέωση της Σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Ύστερα από Συνελεύσεις των μελών των Συντεχνιών μας σε όλες τις επαρχίες, έγινε αποδεκτή δια πλειοψηφίας η μεσολαβητική πρόταση της Υπουργού Εργασίας, για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΣΥΞΚΑ- ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ συγκαλούν δημοσιογραφική διάσκεψη στις 17 Μαρτίου η ώρα 10:00 π.μ. στον 4ον όροφο στο οίκημα της ΠΕΟ στην Λευκωσία .

 

Η ΠΕΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ “AQUA SOL” ΚΑΙ “MARISMARE”

Μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από τα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου και τη Βουλή των Αντιπροσώπων οι 600 περίπου εργαζόμενοι της “AQUA SOL” και “MARISMARE” ζητώντας τα αυτονόητα, τα δεδουλευμένα τους!

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Συνέρχεται την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, η ώρα 9.30π.μ. το 28ον Παγκύπριο Συνέδριο της Συντεχνίας Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής Κύπρου, ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ.  Πέραν από 300 εργαζόμενοι, εκπρόσωποι των χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο θα πάρουν μέρος στο συνέδριο.

Η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟ 28ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Στη τελευταία συνεδρία του ΔΣ της ΣΥΞΚΑ, αποφασίστηκε η σύγκληση του 28ου Παγκύπριου Συνεδρίου της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ

Η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ προσπαθεί να έχει υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση με τους εργοδοτικούς συνδέσμους στη ξενοδοχειακή βιομηχανία.