• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

SOLIDARITY MESSAGE WITH CGT CHEMINOTS DE VERSAILLES FRANCE

On behalf of SEGDAMELIN- PEO we express our class solidarity and support to the general strike of December 5, 2019 in France called by CGT France, against the recipes of capital, the bourgeois government of Macron and the European Union.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Εκ μέρους των χιλιάδων μελών της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ σας εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο δίκαιο απεργιακό αγώνα σας που συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη μέρα στο Λιμάνι του Πειραιά.  Οι εργατικοί αγώνες δίνονται και κερδίζονται στους χώρους εργασίας και όχι στα δικαστήρια όπως επιδιώκουν οι εργοδότες.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Στις 3 – 4/05/2017, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των συνδικάτων ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας – ΠΟΕ και Συντεχνίας Πετρελαιοειδών της Αιγύπτου (General Trade Union of Petroleum Workers – GTUPW) στην Αίγυπτο.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Στην Αθήνα στις 21 Σεπτεμβρίου 2016  υπεγράφη τριμερής συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ), της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ - ΠΕΟ και του Συνδικάτου Πετρελαιοειδών Αιγύπτου General Trade Union of Petroleum Workers (GTUPW).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΜΕ ΌΜΙΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι Άθως Ελευθερίου Γενικός Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ, Παναγιώτης Κοντουσιάδης Πρόεδρος της ΠΟΕ και Οsama Alieldin Mohamed Ismail Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου GTUPW, είχαν συνάντηση στην Αθήνα με το Γρηγόρη Στεργιούλη Διευθύνων Σύμβουλο και Σταματία Ψυλλάκη Γενική Διευθύντρια προσωπικού του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ H 7 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2016 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ

Οι Λιμενεργάτες και Σημειωτές μέλη της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ, στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας πραγματοποιούν μονόωρη στάση εργασίας αύριο, Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 από τις 7:30π.μ. μέχρι τις 8:30 π.μ., μαζί με τους Λιμενεργάτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ - ΠΕΟ

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και τα χιλιάδες μέλη της εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους στην ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Λιμανιών.  Εκτιμούμε, ότι η πώληση του πλειοψηφικού μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ είναι αντίθετη με τα γνήσια συμφέροντα του ελληνικού λαού και των εργαζομένων.

ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Η ανάπτυξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και των εθνικών κυβερνήσεων των πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού, έχουν ενισχύσει τις πολιτικές που οδήγησαν στη σοβαρή οικονομική κρίση στην οποία βυθίζονται αρκετές χώρες.  Είναι σε αυτή τη βάση που χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Κύπρος, οδηγήθηκαν σε μια κοινωνική και πολιτισμική οπισθοδρόμηση.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ μαζί με τα Συνδικάτα των Ευρωπαίων λιμενεργατών εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση στα Ελληνικά Λιμάνια. Συγκεκριμένα εκτιμούν, ότι η πώληση του πλειοψηφικού μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ δεν αποτελεί σχέδιο λιμενικής πολιτικής. Αλλά είναι μία αποκλειστικά εισπρακτική πολιτική προς όφελος των δανειστών. Οι επιπτώσεις από την επιχειρούμενη πώληση θα είναι ιδιαίτερα δυσμενείς για τα Ελληνικά Λιμάνια,  τις τοπικές κοινωνίες, τους εργαζομένους αλλά και για την αναπτυξιακή προοπτική της Ελληνικής Οικονομίας.