• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΩΦΕΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Κύριο Γιάννη Καρούσο

Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Λευκωσία

Κύριε Καρούσο,

Σε συνέχεια προηγούμενης αλληλογραφίας με το υπουργείο σας για τα πιο πάνω θέματα, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε, αφού οι όποιες ρυθμίσεις έγιναν, δυστυχώς δεν επαρκούν και τα προβλήματα παραμένουν.

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ Ο HASAN FELEK

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά του Hasan Felek τέως προέδρου της DEVIS στους αγώνες των Τουρκοκυπρίων εργαζομένων, στο διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα, στην επαναπροσέγγιση και στις άριστες σχέσεις της με τη Συντεχνία, τον τίμησε σε σεμνή τελετή που έγινε στις 13/01/2020.

LETTER OF SUPPORT FOR THE INDUSTRIAL ACTION AT THE PORT OF FELIXSTOWE

Clemence Cheng

CEO

Hutchison Ports

Port of Felixstowe

Tomline House

The Dock

Felixstowe

IP11 3SY

Nick Luck

H.R. Director

Hutchison Ports

Port of Felixstowe

Tomline House

The Dock

Felixstowe

IP11 3SY

 

The International Dockworkers Council (IDC) is an international non-profit association formed by 92 organizations from 41 countries, with over 125,000 affiliated members including Unite members at the Port of Felixstowe. Our mission is to uphold labour standards that will improve the economic and social well-being of port workers around the world.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Ενορχηστρωμένες ενέργειες των εργοδοτών αναγκάζουν τους εργαζόμενους στα λιμάνια να απεργήσουν για να προστατεύσουν την εργασία τους.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ

Να τερματιστούν άμεσα οποιεσδήποτε ενέργειες βασίζονται σε μονομερείς αποφάσεις του Συμβουλίου Λιμενεργασίας Λεμεσού για αλλαγές στο σχέδιο υπηρεσίας των Σημειωτών καλεί για άλλη μια φορά η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ. Σε περίπτωση που επιμένουν οι εργοδότες σε αλλαγές στο σχέδιο υπηρεσίας των Σημειωτών, να τροχοδρομήσουν τις ενέργειες που απαιτούνται στα πλαίσια του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων. Όπως προειδοποιεί η Συντεχνία, σε περίπτωση που ληφθούν μέτρα που θα στηρίζονται στις παράτυπες αποφάσεις της τελευταίας συνεδρίας του Συμβουλίου Λιμενεργασίας Λεμεσού, οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν άμεσα και ανάλογα.

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ καταγγέλλει νέα προσπάθεια που καταβάλλεται από την πλειοψηφία του Συμβουλίου Λιμενεργασίας Λεμεσού να υποκαταστήσει το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του ΥΕΠΚΑ και να εξουδετερώσει τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, αγνοώντας πλήρως τις θέσεις των εκπροσώπων των Συντεχνιών. Στόχος τους να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα.

ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ

Θέμα ενεργειών που βασίζονται σε παράτυπες αποφάσεις όσον αφορά το σχέδιο υπηρεσίας των σημειωτών, καταγγέλει η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ με επιστολή της στον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου (ΣΝΠΚ), Λευτέρη Κουζαπά, αλλά και με παλαιότερη επιστολή προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Λιμενεργασίας Λεμεσού, Μάριο Αλεξάνδρου.

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΖΗΝΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Σε επ’αόριστον απεργία κατέρχονται από αύριο Τρίτη 2 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία Ζήνων Λάρνακας αφού η εταιρεία συνεχίζει να μην καταβάλλει τους μισθούς τους και παρακρατεί τις αποκοπές στα διάφορα Ταμεία τους.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ... ΠΑΛΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΖΗΝΩΝ

Σε επ’αόριστον απεργία κατέρχονται από αύριο Τρίτη 2 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία Ζήνων Λάρνακας αφού η εταιρεία συνεχίζει να μην καταβάλλει τους μισθούς τους και παρακρατεί τις αποκοπές στα διάφορα Ταμεία τους.

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΜΕΛ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

"Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΕΜΕΛ Λεμεσού που από χθες βρίσκονται σε επ’ αόριστο απεργία, λόγω της μη καταβολής του μισθού τους, καθώς και της άρνησης της εταιρείας τους να εφαρμόσει τη συμφωνία για την επιστροφή των παραχωρήσεων που έγιναν το 2014, αποφάσισαν σήμερα σε συνέλευση τους να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αύριο 04/04/2019 στις 10:30 π.μ. και στη συνέχεια με πορεία θα μεταβούν στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.