• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών απέστειλαν σήμερα οι Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ ζητώντας την έγκαιρη πληρωμή των μισθών και ωφελημάτων των εργαζομένων στις εταιρίες λεωφορείων.

Οι Συντεχνίες απαιτούν παράλληλα την εγγύηση από πλευράς Υπουργείου, όλων των δικαιωμάτων των εργαζόμενων ενόψει της μεταφοράς τους σε νέες εταιρείες.

ΥΠΑΝΑΧΩΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Η ΠΕΟ εκφράζει την έκπληξη και  τη δυσαρέσκεια της για τις τροποποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση ύστερα από τις αντιδράσεις που εκδήλωσαν οι εργοδοτικές οργανώσεις, σε πρόνοιες του νομοσχεδίου που η ίδια ετοίμασε και κατάθεσε στην Βουλή για τα Ταμεία Προνοίας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ

Ανακοίνωση της ΠΕΟ για το διάταγμα του Υπουργού Ενέργειας που αυξάνει τις τιμές των καυσίμων:

Για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι, τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της Κυπριακής κοινωνίας, οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού καλούνται να πληρώσουν την αποτυχία της κυβέρνησης η οποία επειδή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της Κύπρου έναντι της ΕΕ για το ποσοστό ένταξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να μετακυλήσει την αποτυχία της στις πλάτες των καταναλωτών.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΣΟ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Προκλητική η πρόταση για απαλλαγή της ναζιστικής οργάνωσης από τα βαριά αδικήματα που κατηγορείται

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ Ο HASAN FELEK

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά του Hasan Felek τέως προέδρου της DEVIS στους αγώνες των Τουρκοκυπρίων εργαζομένων, στο διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα, στην επαναπροσέγγιση και στις άριστες σχέσεις της με τη Συντεχνία, τον τίμησε σε σεμνή τελετή που έγινε στις 13/01/2020.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΑΜΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Η σημερινή ανακοίνωση της ΟΕΒ, με την οποία εν είδη προειδοποίησης καλεί την Βουλή να μην ψηφίσει σημαντικές πρόνοιες του νομοσχεδίου που κατέθεσε η Κυβέρνηση με στόχο την εναρμόνιση της νομοθεσίας της Κύπρου με σχετική οδηγία της Ε.Ε για τα ταμεία συντάξεως και προνοίας, δείχνει ότι στην πράξη η ΟΕΒ κάθε άλλο παρά εννοεί αυτό που γράφει στην ανακοίνωση της, δηλαδή την ενίσχυση των Ταμείων Προνοίας.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η Συντεχνία Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής (ΣΥΞΚΑ) ΠΕΟ με ανακοίνωση της εκφράζει ικανοποίηση για την έκδοση του διατάγματος για κατώτατο μισθό σε 19 θέσεις εργασίας στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία από την Υπουργό Εργασίας.
Το διάταγμα αποτελεί υλοποίηση της συμφωνίας για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης για τους όρους απασχόλησης στα Ξενοδοχεία η οποία υπογράφτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΕΟ

Χρονιά νέων διεκδικήσεων για τους εργαζόμενους το 2020

Η ΠΕΟ, με την ευκαιρία της έλευσης του νέου χρόνου, απευθύνει αγωνιστικό, συναδελφικό χαιρετισμό σε όλους τους εργαζόμενους, Κύπριους και μετανάστες.

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΦΩΝΟΥΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΕΟ

Μας τα έψαλλαν και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα στον Στρόβολο!

ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ Γ.Γ. ΤΗΣ ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ ΘΑΣΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

Με βαθιά θλίψη η Συντεχνία Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής της ΠΕΟ ανακοινώνει τον θάνατο του Θάσου Ιωάννου πρώην Γενικού Γραμματέα της Συντεχνίας σε ηλικία 90 χρονών.